Spanje biedt ons de cava, met een fris fruitige afdronk. Vaak is deze wijn afkomstig uit Penedes, maar er zijn ook zeker cava's uit andere wijngebieden. Zoals bij de champagne ontstaan de bubbels van een cava tijdens de tweede gisting op de fles. De cava is vaak wat meer kruidig van smaak dan de champagne. De benaming cava staat niet voor een bepaalde herkomst, maar voor een productieproces.
Het productieproces van mousserende wijnen, de 'méthode traditionelle', is waar cava voor staat. Dit houdt in dat de cava wijnen op een zelfde manier als de champagne worden gemaakt. De tweede flesgisting is hierbij een zeer belangrijk aspect.
Herkomst
Cava wijnen kunnen hun herkomst vinden in verschillende gebieden. Het merendeel van de cava's (zo'n 95%) wordt in Catalonië gemaakt. Hier worden deze wijnen gemaakt uit druiven afkomstig van zo'n 65.000 ha aan wijngaarden.
Druiven
De gebruikte druiven zijn voornamelijk de lokale rassen, zoals de macabeo en de parelleda. Kenmerkend aan een cava is het feit dat deze wijn ronder en soepeler drink dan een champagne. Tevens heeft een cava minder zuur dan een champagne.
Voor een groot deel van ons assortiment geldt dat wanneer u uw bestelling op werkdagen voor 17:00 uur plaatst, u deze de volgende dag al thuis kunt verwachten*. Let goed op tijdens het bestellen of dit voor uw product geldt!
Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.