Cookies

Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om deze te plaatsen. Meer informatie

Ja, ik geef toestemming
Categorieën
Klantenservice +31 (0) 85 301 62 90
https://www.bovino.nl/rudi-pichler
Klantenservice: +31 (0) 85 401 62 90 Klanten geven ons een 9.4/10 Meer dan 2.500 kwaliteitswijnen
Zoek uw favoriete wijnen
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje

Rudi Pichler

#/pagina
 

Wijnhuis Rudi Pichler is in een aantal jaren tijd gegroeid tot een fantastisch talent van Wachau. Collega’s van Rudi spreken met veel respect over hem als dynamisch wijnmaker. Hij had zijn weg op een andere manier uitgestippeld. Hij stond tijdens zijn studie handelswetenschappen op het punt om ook marketing te gaan doen. Zijn vader en monument Franz Hirtzberger hebben hem overtuigd om de wijnrichting op te gaan. Zij hadden al langer in de gaten dat Rudi vorzien was van groene vingers en gevoel had voor wijnmaken. In 1997 nam Rudi het bedrijf van zijn vader over waarnaar in 2004 de opening van zijn nieuwe wijnkelder volgde. Wijnfilosoof Rudi Pichler heeft geheel zijn eigen stijl ontwikkeld waarbij alles begint in de wijngaard. In totaal bezig hij 10,5 hectare wijngaarden welke over 54 verschillende percelen verdeeld zijn. 32% van de aanplantingen is Riesling en 65% is Grüner Veltiner. De overige 3 prodcent is zijn speeltuin met Roter Veltiner en Weisburgunder. Rudi gaat groener te werk dan menige bio-wijnboeren, maar hij wil zich niet geheel bio-oriënteren. Hij is van mening dat als iets echt nodig is, het gebruikt moet worden. De druiven worden pas in december, dus erg laat geoogst. De suikers en de zuren houdt hij in het oog en wanneer deze optimaal zijn, wordt er overgegaan tot de oogst. De oogst wordt volledig met de hand uitgevoerd, waarnaar de druiven zorgvuldig in kleine bakken van 35 kilogram worden gelegd. Een van de filosofische uitspraken van Rudi: “Ik maak geen wijn, maar ik begeleid de druiven enkel richting de fles.”. Rudi focust zich op inoxmaterialen om zijn wijnen zo zuiver als mogelijk te houden. De druiven worden gekneusd en ontsteeld en vervolgens wordt er een schilinweking van ongeveer 30 dagen toegepast, een tijd die eigenlijk buitengewoon langs is voor witte druiven. Tijdens de inweking worden de druiven afgedekt onder CO2 om oxidatie te voorkomen. Door deze inweking krijgen de wijnen van Rudi Pichler een apart karakter door de lichte tannines. Deze tannines zorgen voor een bijkomende bewaarkracht. Na de inweking worden de druiven zacht geperst. Het sap loopt in de inoxcuves eronder, waar het op natuurlijke wijze kan bezinken. Er is nauwelijks bezinksel omdat het zeer streng geselecteerde druiven betreft. Vervolgens wordt de wijn overgedragen naar een ander inoxvat waar de alcoholische gistering op een lage temperatuur start. De gisting verloopt traag en wanneer alle suiker zijn opgebruikt stopt de gisting op natuurlijke wijze. Voordat de wijnen in de fles gaan worden zij nog licht gefilterd waarnaar ze klaar zijn voor de verkoop. Rudi maakt gebruik van natuurkurk en zweert hier dan ook bij vanwege zijn goede kwaliteit. Deze kruk kost nu al 1 euro per stuk. In 2010 werd Rudi Pichler verkozen tot de beste wijnmaker van Oostenrijk.

rudi pichler   rudi pichler wijn

Bovino at your service
Gratis verzending vanaf €80,-*
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis*
45 dagen proefgarantie
Betalen met ideal Betalen met Paypal Betalen met mastercard Betalen met maestro Betalen met Bancontact Betalen met visa Betalen met Afterpay Verzenden via Post NL NIX18 Thuiswinkel Waarborg Trust Ecommerce Europe
Copyright Bovino © 2018 All rights reservedOver Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht