Bovino Menu Zoeken
Categorieën
Klantenservice +31 (0) 85 401 62 90
Klantenservice: +31 (0) 85 401 62 90 Klanten geven ons een 9.6/10Sterren Meer dan 7.000 kwaliteitswijnen
Zoek uw favoriete wijnen
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje

MiP Rose Domaine des Diables

Guillaume Philip en Virginie Fabre studeerden beide aan de wijnschool van Montpellier, Frankrijk. Dit was tevens ook de plek waar hun romance begon. Het duurde niet lang totdat ze hun opgedane wijnkennis in de praktijk brachten. In 2007 maakten Guillaume en Virginie hun eerste rosé, de inmiddels felbegeerde MIP rosé.

de MiP rosés of andere wijnen van MiP kopen? Bekijk hier het volledige assortiment.

mip rose
Aanbieding
MiP Rose Classic - 12L - 2020
MiP Rose Classic - 12L - 2020
Jaar
2020
499,00378,00
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen
wordt verwacht
MiP Rose Collection - 0.75 - 2021
MiP Rose Collection - 0.75 - 2021
Jaar
2021
Prijs op aanvraag
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag
wordt verwacht
MiP Rose Classic - 3L - 2021
MiP Rose Classic - 3L - 2021
Jaar
2021
Prijs op aanvraag
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

MiP rose bestellen?

Koop eenvoudig en snel uw MiP rosé bij Bovino. Wij hebben alle populaire wijnen van het wijnhuis MiP in ons assortiment. De populairste wijn van MiP is de heel licht getinte en verfijnde MiP Rose Classic. Naast de MiP rose Classic is ook MiP Rose Collection een populaire wijn van dit wijnhuis. Deze wijn is lichtroze van kleur met geur- en smaakimpressies van grapefruit, citroen, peer en rijpe rode vruchtjes.

MiP rose

MiP rose bestellen

Het verhaal van MiP Rosé Domaine des Diables uit de Provence.

Een modern concept met veel specialisme in wijnbouw als in marketing. In 2007 werden de eerste druiven voor de MiP Rosé  geoogst. De wijngaard gesitueerd op stenige en rijke grond zorgde voor kruidige rosé wijnen, elegante witte wijnen en vlezige rode wijnen. Al vanaf het eerste oogstjaar werden de wijnen van Virginie Fabre en Guillaume Philip door verschillende wijngidsen, onderscheidingen en wijnwedstrijden beloont.

In 2011 werd zelfs de Prix d’Excellence van het het Algemeen Landbouw Concours toegekend aan MiP Rosé Domaines des Diables. Deze prijs hecht veel waarde aan de kwalitatieve regelmaat van de producten die het wijnhuis elk jaar weer presenteert. Het jonge koppel kan dan ook deze trofee met veel trots tentoonstellen die zij gedurende acht jaar hebben mogen ontvangen door de ministers van landbouw. Het is een geweldige prestatie waarbij ze ook hun zoon Paul willen betrekken. Hij is namelijk al op zeer jonge leeftijd gefascineerd door het werk van zijn ouders. 

op welke bodem staat de MiP rose

Het klimaat waarin MiP Rose is gelegen.

Bij Domaine des Diables is er sprake van een optimale ligging in de Provence wanneer het gaat om het produceren van kwalitatieve en gezonde druiven. De wijngaarden van Domaine des Diables worden beïnvloed door twaalf winden waarvan de bekendste de Mistral is. Deze wind gaat de ontwikkeling van verschillende schimmelziekten zoals Botrytis, Mildiou en Oidium tegen.

Gedurende de nacht profiteert het terroir voornamelijk van de warmte die overdag in de berg wordt opgeslagen. Deze opgeslagen warmte wordt ‘s nachts opnieuw afgegeven aan de natuur. Dit zorgt voor een geleidelijke rijping van de druiven.

De druivensoorten van MiP Rose Domaine des Diables.

Voor de MiP rosé en andere wijnen van MiP worden verschillende druivenrassen. Zo bestaan de wijngaarden voor het merendeel uit Grenache, Cinsault, Syrah en aangevuld met Cabernet Sauvignon. Rolle wordt gebruikt voor het witte druivenras. Elke druivensoort is aangepast aan het type terroir, met als doel het beste uit de bodems te halen. Zo is de druif Grenache aangeplant op droge en drainerende bodem. De druif Syrah is te vinden in drainerende diepere ondergrond van Domaine des Diables. De druif Rolle is aangeplant in de meeste frisse en meest tegen de wind beschermde percelen. Ten slotte is de druif Cinsault in de meer kalkachtige grond van het domein te vinden.

De teelttechnieken voor de MiP Rose.

Grenzend aan de biologische landbouw in de Provence, worden bij Domaine des Diables de percelen met veel respect verzorgd. Bij de techniek ‘geleide bestrijding’ is er alleen sprake van ingreep met middelen wanneer de stokken en druiven veel risico lopen op ziekten. De stokken en druiven worden dus heel nauw in de gaten gehouden. Zo worden de behandelingen tegen ziekten beperkt tot een minimum en wordt de flora en fauna in het gebied van de Sainte-Victoire beter beschermt. Tijdens het hele groeiproces van de wijnstokken wordt de bodem met regelmaat geschoffeld om onkruid tegen te gaan. Ook helpt dit tegen de gevolgen van droogte. De takjes en druiven worden na distillatie aan de bodem teruggegeven, de meststoffen die worden gebruikt komen dan ook voort uit de wijnstokken. Door middel van drukmetingapparatuur en een bestaand model kan de waterdrukstress van de wijnstok worden gemeten en indien nodig voldoende hoeveelheden water aan worden geleverd. Ieder perceel is uitgerust met een hoge paal voorzien van dubbele opbinders om een maximaal bladoppervlakte te creëren. Het blad werkt namelijk als een zonnepaneel. Hoe groter het oppervlakte van de bladen, hoe beter de wijnstok de druivengroei kan stimuleren.

MiP

MiP rose wijnkelders

De wijnkelder van MiP Rose.

De wijnkelder van Domaine des Diables is volledig uitgerust met hoogwaardige materialen van RVS. De capaciteit van deze wijnkelder bedraagt 300.000 liter. De kelder van Domaine des Diables bestaat uit vaten met een inhoud van telkens tussen de 300 en 600 liter. Deze grote oppervlakte vraagt om veel hygiëne vanaf de oogst tot aan het bottelen van de wijnen.

De oogst van MiP Rose.

Wanneer de wijnmakers klaar zijn voor de oogst, wordt de kelder van top tot teen gereinigd en klaargemaakt. De kuipen worden ontkalkt en alle materialen worden alvast op de juiste plek klaargezet. Bij het domein begint de oogst in het begin van september. Drie weken lang draait het wijnhuis op volle toeren om de druiven voor de MiP rosé te oogsten. Deze drie weken zullen dan ook naast de groei essentieel zijn voor de kwaliteit van de nieuwe jaargangen. De druiven van het domein worden grotendeels machinaal geoogst. Dit wordt in de nacht gedaan omdat de druiven dan een stuk koeler zijn. Dit zorgt voor meer frisheid in de wijn. Ook wordt er op deze manier veel energie bespaard omdat de druiven niet in grote mate gekoeld hoeven te worden. 

 

Ook is dit belangrijk voor de vinificatie want hoe frisser, hoe minder de kleuren van de druiven in het sap zal vervagen. Dankzij de machinale oogst blijft de druif intact en raakt de wijngaard verder ook niet beschadigd. Vervolgens worden de druiven snel naar de wijnkelder vervoerd. De vinificatie begint op het moment van de aankomst van de druiven in de kelder.

De vinificatie van MiP Rose.

Vanaf de aankomst van de druiven in de wijnkelder worden de druiven verder gekoeld en door droogijs beschermt tegen oxidatie. Dat vermindert de hoeveelheid sulfieten in de wijn en behoudt hierdoor de aroma’s en de kleur. Er worden voor de MiP rose verschillende vinificatietechnieken toegepast. Zo wordt er voor de rosé wijnen, die het grootste deel uitmaken van de productie, rechtstreekse persing toegepast. Dit wordt ook wel maceratie genoemd.

Domaine des Diables

Oogst MiP rose 2021

Vinificatie van de rode MiP.

De oogst wordt in zijn geheel gekneusd en lichtjes aangedrukt. De koude maceratie voor de gisting duurt ongeveer zes dagen, draagt bij aan de extractie van de kleur en geeft soepele en fruitige wijnen als resultaat. De verdere vinificatie van de rode wijnen hangt vervolgens af van het type wijn dat gemaakt zal worden. De maceratie voor lichte, fruitige en frisse wijnen zal ongeveer zes tot acht dagen duren. Voor de wat krachtige rode wijnen kan dit wel veertig dagen duren.

Vinificatie van de rosé MiP.

De opbrengst van de druiven wordt in zijn geheel gekneusd en lichtjes geperst. Na de persing wordt het druivensap opnieuw gekoeld. Het druivensap wordt verhelderd door het natuurlijk decanteren van de rosé-most die rijk is aan plantenresten en pulp. De duur van het bezinkingsproces kan oplopen tot vierentwintig uur. Nadat het heldere sap is gescheiden van de rest, wordt het sap dat achterblijft gefilterd. Hierdoor blijft het zeer aromatische sap over.

Tijdens het gistingsproces worden de kuipen drie keer per dag gecontroleerd en wordt er ook regelmatig geproefd. Het gistingsproces vindt plaats op een lage temperatuur van zestien graden en duurt ongeveer tussen de vijftien en twintig dagen. Na afloop van de gisting wordt de wijn afgetapt zodat de resten van de dode gistcellen gescheiden worden van dan de wijn. Aangezien de wijn nu alleen op fijne droesem zal rijpen, zal dit zorgen een langere afdronk en tevens meer body.

MiP classic rood

MiP rose collection

Vinificatie van de witte MiP.

De witte wijnen van Domaine des Diables komen voort uit de Rolle of Vermentino druif. De druiven worden na een maceratie op schil van zes dagen verder verwerkt. Dit zorgt voor typische, krachtige, elegante en aromatische witte wijnen. De alcoholische gisting van de witte wijnen vindt ongeveer twintig dagen plaats op lage en constante temperatuur tussen de vijftien en zestien graden. Het rijpen op fijne droesem zorgt voor een hoge complexiteit en body. Voor de luxere witte wijnen van het domein zorgt een rijping in 600 liter vaten voor het ontwikkelen van nog fijnere en overige aroma’s van het terroir.

Het bottelen bij MiP Rosé Domaine des Diables

Het einde van het gehele traject is aangebroken wanneer de MiP Rosé en andere wijnen van MiP worden gebotteld. Dit wordt gedaan met behulp van de nieuwste technologieën en uitstekend materiaal. Het bottelen van de wijnen is net zo belangrijk als de rest van het proces. De botteling moet er voor zorgen dat de kwaliteit van de wijn niet verloren gaat en deze goed bewaard kan blijven. De wijnflessen worden eerst gewassen, gespoeld, uitgelekt en inert gemaakt. Het vullen van de wijnflessen en het kurken wordt natuurlijk niet lang hierna gedaan. Iedere fles van Domaine des Diables krijgt een batchnummer zodat elke fles makkelijk getraceerd kan worden.

Bovino at your service
Gratis verzending vanaf €75,-*
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis*
45 dagen proefgarantie
Betalen met ideal
Betalen met Paypal
Betalen met mastercard
Betalen met maestro
Betalen met Bancontact
Betalen met visa
Betalen met Apple Pay
Verzenden via Post NL
NIX18
Thuiswinkel Waarborg
Trust Ecommerce Europe
Copyright Bovino © 2022 All rights reservedOver Bovino | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht | Verantwoord alcoholgebruik
Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming