Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
10% korting op ALLE Nederlandse wijn. Bekijk kortingscode.
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.4/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
104,00
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Tenuta Paolo Scavino - Barolo Bric del Fiasc 

Paolo Scavino is een historisch wijndomein in de Barolo regio, opgericht in 1921 in Castiglione Falletto. Tegenwoordig leidt Enrico Scavino, samen met zijn dochters Enrica en Elisa, dit familiebedrijf dat staat voor eigenzinnigheid en karakter, maar hij combineert dit op een fantastische manier met moderne technieken. Zijn meer dan 60 jaar ervaring heeft hem geleerd te investeren in een goede cru Nebbiolo om de eigenheid van elk terroir tot uiting te laten komen. De wijnen staan dan ook één voor één voor een zuivere expressie van elk terroir, complexiteit en elegantie. De Scavino familie bezit 29 ha eigen wijngaarden, maar bewerkt daarnaast ook nog 20 historische Barolo wijngaarden gelegen in Castiglione Falletto, Barolo, La Morra, Novello, Serralunga d’Alba, Verduno en Roddi. De specifieke vinificatie die wordt toegepast, levert meesterlijke, fruitige en krachtige Barolo’s op die erg gewild zijn.

Klimaat/Terroir

Nebbiolo van wijngaard Fiasco (1979, 1984) in Castiglione Falletto. De wijnstokken staan in de streek van de Fiasco wijngaard waar de Tortonien en Helvetian bodem bij elkaar komen, wat zorgt voor een grote finesse en kracht.

Vinificatie

Ontristen en kneuzen, schilinweking (gemiddeld 10-12 dagen) en alcoholische gisting (gemiddeld 20-30 dagen) in roestvrij stalen vaten onder gecontroleerde temperatuur, natuurlijke gisting, gevolgd door malolactische gisting in vaten van 225 L gedurende de winter. De stabilisatie van het wijnsteenzuur komt natuurlijk tot stand gedurende de winter van het 3e jaar wanneer de Barolo wordt overgetapt naar roestvrij stalen vaten. Rijping in Franse eiken vaten gedurende 10 maanden en daarna nog eens 12 maanden in grote vaten. Assemblage gedurende 10 maanden in roestvrij stalen vaten en 10 maanden rijping op de fles.

Druiven

Nebbiolo

Alcoholpercentage

14,5%

Geur & Smaak

Eén van de eerste Grand Cru gemaakt als 'single vineyard' Barolo. Drukt het imago en de identiteit van Paolo Scavino uit. Bric del Fiasc een klassieke uitdrukking van Nebbiolo die tijd nodig heeft om al haar complexiteit te laten ontwikkelen. Een Barolo met aardse ondertonen, veel fruit en levendige en verfijnde tannines. De zuren ondersteunen de belangrijke structuur en openen de neus die complex en mineraal is met tonen van balsamico. Het klein rood fruit en zoethout in de mond zijn typisch voor deze Bric del Fiasc.

Andere consumenten kochten ook