Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.4/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
21,70
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

Meer informatie over de Château des Jacques - Morgon

Château des Jacques is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis in Romaneche-Thorins in de cru Moulin-à-Vent. Op de 85 hectaren met granietrijk terroir heerst de gamay waarvan Julie Pitoiset prachtige Cru-wijnen maakt. Niet alleen Moulin-à-Vents met een geweldig bewaarpotentieel, maar ook Morgon, Fleurie, Chénas en zelfs een witte Beaujolais van chardonnay. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Vervolgens worden de druiven ontsteeld waarmee Julie Pitoiset voorkomt dat de groene tannines van de steeltjes in de wijn terechtkomen. Château des Jacques was een van de eerste wijnhuizen in de Beaujolais die deze techniek toepaste waardoor de druiven een langere inweking kunnen ondergaan. Net als in de Bourgogne is het terroir van de Beaujolais leidend en worden de wijnen zo natuurlijk mogelijk gevinifieerd.

Klimaat & Terroir

Een landklimaat met warme zomers en koude winters. De bodem bestaat er uit graniet en dioriet: het blauwe gesteente dat kenmerkend is voor de Côte du Py.

Vinificatie

De wijn rijpt 10 maanden in betonnen tanks en eikenhouten vaten waarvan een deel nieuw hout en een deel twee tot drie jaar oud hout. Omdat de bodem in Morgon meer graniet bevat, worden de druiven vaak volledig ontsteeld en wordt er vaak wat meer houtlagering gebruikt. Zo verzachten de wijnmakers de stevige tanninestructuur.

Druiven

Gamay

Alcoholpercentage

14%

Geur & Smaak

Na de assemblage zijn in deze kersenrode wijn aroma’s van walnoot waarneembaar, geurt en smaakt hij stevig naar rijpe frambozen en aardbeien en bezit de wijn ondanks zijn kracht zijdezachte tannines die een flesrijping van 8 tot 10 jaar mogelijk maken.

Serveersuggestie

Jong gedronken is deze Morgon fantastisch bij pasta’s en licht vlees. Een gerijpt exemplaar verrijkt wildgerechten en lamsvlees.

Andere consumenten kochten ook