Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
10% korting op ALLE Nederlandse wijn. Bekijk kortingscode.
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.4/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
12,00
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

Meer informatie over de La Tordera - Prosecco Frizzante

In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Bepi Vettoretti in 1918 zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 70 hectare en staan Bepi’s nazaten Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Padre Pietro & Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Zo heeft La Tordera als enige wijnhuis in de Veneto een CasaClima-certificaat. Dit betekent dat het wijnhuis gebouwd is met behulp van eco-duurzame materialen en methoden. Zo maken ze gebruik van zonnepanelen om zelf energie op te wekken en recyclen ze het water dat ze in de wijngaard gebruiken. Ook maakt La Tordera zo min mogelijk gebruik van sulfiet en worden de flessen en labels gemaakt van gerecycled glas en papier. Het resultaat: pure en frisse mousserende wijnen.

Klimaat/Terroir

Een zacht klimaat. De wijngaarden voor de frizzante liggen op vlakke grond, rondom de Azienda.

Vinificatie

Een prosecco frizzante ondergaat een korte tweede vergisting - minder dan één maand – in afgesloten roestvrijstalen tanks. Hierdoor is de druk op de fles bij een frizzante minder dan 3 bar en is de mousse lichter.

Druiven

Glera

Alcoholpercentage

10.5%

Geur & Smaak

Aroma’s van acacia en frisse appel, peer en perzik, een ideaal aperitief. Aangenaam bruisend, lekker bloemig van geur, fris en toch een beetje zoet van smaak.

Serveersuggestie

Te serveren als aperitief en bij lichte borrelhapjes.

Weetje

De proseccodruif wordt tegenwoordig officieel "Glera" genoemd; dit om het onderscheid tussen de druif en het gebied duidelijker te maken voor de wijndrinker.

Andere consumenten kochten ook