Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.4/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
56,10
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Barón de Ley Finca - Monasterio in geschenkverpakking

Na een zeer strenge selectie in de wijngaard worden de rijpe druiven voor de Finca Monasterio met de hand geoogst en zeer voorzichtig in 15-kilo kratjes voor een volgende controle naar de selectietafel vervoerd. Uiteindelijk komen alleen de allerbeste hele druifjes in aanmerking voor kneuzing. In speciaal voor deze wijn ontworpen vaten komt de fermentatie tijdens de ongeveer 15 dagen durende schilinweking op gang. Door diverse keren de most te verpompen kunnen alle aroma’s, kleur en kracht uit de tempranillo (60%) en overige druiven (onder andere de in Rioja verboden cabernet sauvignon!) opgenomen worden in de wijn en ontstaat bij 30 graden Celsius het gewenste percentage alcohol. De rijping vindt 18 maanden plaats op Amerikaanse en Franse eiken vaten van verschillende toasting. Pas aan het einde van de opvoeding wordt de uiteindelijke wijn samengesteld uit de diverse cuvées. Nadat ook deze versneden wijn een maand vatrijping heeft ondergaan wordt hij gebotteld en krijgt de fles zijn kenmerkende metalen etiket met kloosterbel.  Verfijnde wijn en ideale begeleider van gegrild en geroosterd vlees.

Klimaat/Terroir

Het klimaat is gematigd, met zowel invloeden van de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee.

Vinificatie 

De druiven voor de Finca Monasterio worden met de hand geoogst en in 15 kilo kratjes naar de selectietafel vervoerd. In speciaal voor deze wijn ontworpen vaten komt de fermentatie tijdens de ongeveer 15 dagen durende schilinweking op gang. Door diverse keren de most te verpompen kunnen alle aroma’s, kleur en kracht uit de tempranillo (60%) en overige druiven (onder andere de in Rioja verboden cabernet sauvignon!) opgenomen worden in de wijn en ontstaat bij 30 graden Celsius het gewenste percentage alcohol. De rijping vindt 18 maanden plaats op Amerikaanse en Franse eiken vaten van verschillende toasting. Pas aan het einde van de opvoeding wordt de uiteindelijke wijn samengesteld uit de diverse cuvées.

Druiven

Tempranillo en overige druiven (onder andere de in Rioja verboden Cabernet Sauvignon!)

Alcoholpercentage

14%

Geur & Smaak

De intens donker paarse kleur van de wijn voorspelt z’n concentratie: stevig, rijp, zwarte bessenfruit, koffietonen, zoethout, kruiderijen en chocola. Serveersuggestie Te serveren bij vlees en pikante harde kazen.

Weetje

De eerste wijngaard van Barón de Ley werd in 1985 aangelegd naast een oud Benedictijns klooster (Monasterio)

Onderscheidingen

Harold Hamersma: 9- (Vintage 2015)

Andere consumenten kochten ook