Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
10% korting op ALLE Nederlandse wijn. Bekijk kortingscode.
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.4/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
16,75
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

Meer informatie over de Arduini Valpolicella Ripasso

Het familiebedrijf Arduini teelt sinds 1940 druiven in het hart van het Valpolicella-gebied ten noordwesten van Verona in het district Veneto. De druiven werden tot 2002 voornamelijk verkocht aan de grote wijnhuizen in de Valpolicella. In 2002 werd echter een nieuw pand in gebruik genomen, waar ‘state of the art’ wijnen gemaakt worden. Meer en meer brengen ze daarom zelf wijn uit van de ruim 7 hectare wijngaard. Pa (Luciano) en zoon (Andrea) zijn in de wijngaarden en de kelder te vinden, moeder Silvana doet de administratie en neef Alex de verkoop. Het motto van de familie is: ‘wijn maken is geen zakendoen, maar een manier van leven!’ De stijl van de wijnen is puur en zuiver met relatief weinig houtgebruik en daardoor jong drinkbaar en verteerbaar. Aan de andere kant is de heerlijke concentratie er natuurlijk wel bij de Ripasso en met name de Amarone.

Druiven

Corvina, Corvinone, Rondinella

Alcoholpercentage

14,5%

Geur & Smaak

Robijnrood met vrij redelijke intensiteit. In de neus stuivend fruit (met zwarte kersen, bramen) en een notig karakter, en als de wijn wat rijpt een leergeur. Nauwelijks speurbaar hout. In de mond een zachte aanzet, lekker fruit en een warm, mondvullend karakter, dat in evenwicht wordt gehouden door fijne zuren. Lange afdronk, waarin de tannines voor een Ripasso opvallend prettig zijn.

Serveersuggestie 

15 tot 17 graden 

Weetje 

De 2011 kwam als beste Ripasso uit de Perswijn.

Andere consumenten kochten ook