https://www.bovino.nl/wijnhuis/prinz/_381_w_259__NL_1
Klantenservice: 085 401 62 90 Klantenbeoordeling: 9.2/10
Meer dan 2.000 kwaliteitswijnen..!
Zoeken naar...
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
Proefgarantie
Kwaliteitswijnen
Snelle Levertijden
Achteraf betalen
Geklimatiseerde opslag
 

Prinz wijn

  #/pagina   

Wijnhuis Prinz is gelegen in de gemeente Hallgarten, in het hoogstgelegen gedeelte van de Rheingau. Eigenaar zijn Fred en Sabina Prinz. Oorspronkelijk had hun domein een omvang van 1,5 hectare. Tegenwoordig bezitten zij een domein met een omvang van 6 hectare welke zich uitstrekken over de Jungfer, Hallgartener Hendelberg en Schönhell. Van deze 6 hectare is 90% aangeplant met riesling, de overige 10% is beplant met spätburgunder.

De hooggelegen wijngaarden zijn samengesteld uit harde gesteenten met lei, zandsteen en kiezel als hoofdbestanddelen. Deze bodems leveren karakteristieke, mineraalachtige en zuivere Rieslings op. Het zand, de kalk- en leemrijke lagergelegen percelen leveren krachtige volronde wijnen op. Het is opvallend dat de vruchtzetting in Hallgarten later plaatsvindt dan in andere streken. Daarnaast zijn de druiven van uit Hallgarten zoeter dan de druiven uit de andere wijngaarden. Hier maken Fred en Sabine Prinz gebruik van, iets wat zeker terug te proeven is in de wijnen.

Wijnhuis Prinz is lig van het VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitäts- weingüter). Deze organisatie stelt als doel om de kwaliteit van de Duitse wijnen te verbeteren. De wijnhuizen welke zijn aangesloten bij deze organisatie kunnen onderscheiden worden van andere wijnhuizen door de manier van werken. Zo is een beperkt rendement per hectare afgesproken, wordt er biologisch te werk gegaan en is afgesproken welke druivensoorten zijn toegestaan. De wijnen van wijnhuis Prinz zijn dan ook voorzien van een enorme verfijning en elegantie.

prinz   prinz wijn

Bovino at your service.. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis* Gratis verzending boven de €80,-* Proefgarantie Gratis retouneren
Betalen met ideal Betalen met Paypal Betalen met mastercard Betalen met maestro Betalen met visa Betalen met Bancontact Betalen met Afterpay Verzenden via Post NL Thuiswinkel Waarborg Trust Ecommerce Europe
Over Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Bovino B.V. | Tel. 085 401 62 90 | info@bovino.nl | Kwaliteitswijnen sinds 1967