https://www.bovino.nl/wijnhuis/domaines-ott/_381_w_375__NL_1
Klantenservice: 085 401 62 90 Klantenbeoordeling: 9.3/10
Meer dan 1.500 kwaliteitswijnen..!
Zoeken naar...
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Winkelmandje
Proefgarantie
Kwaliteitswijnen
Snelle Levertijden
Achteraf betalen
Geklimatiseerde opslag
 

Ott rose - Domaines Ott

  #/pagina   
bestseller
Domaines Ott - BY OTT 0,75 - 2016
Domaines Ott - BY OTT 0,75 - 2016
WijnhuisDomaines Ott
Jaar2015
 2016
17,95
Levering binnen 2-3 werkdagen
magnum
Domaines Ott - BY OTT 1,5 - 2016
Domaines Ott - BY OTT 1,5 - 2016
WijnhuisDomaines Ott
Jaar2015
 2016
34,95
Levering binnen 1 werkdag
Domaines Ott - Château Romassan Rouge 0,75 - 2013
Domaines Ott - Château Romassan Rouge 0,75 - 2013
LandFrankrijk
WijnhuisDomaines Ott
Jaar2012
 2013
36,95
Levering binnen 2-3 werkdagen
Domaines Ott - Château de Selle Rosé 3L - 2016
Domaines Ott - Château de Selle Rosé 3L - 2016
LandFrankrijk
WijnhuisDomaines Ott
Jaar2016
225,00
Levering binnen 2-3 werkdagen

Na het bezit van een reeks wijngaarden, vond Marcel Ott in 1896 een wijngaard dat hem echt beviel. Deze wijngaard is gelegen in de Provence, Frankrijk. Op een steenworp van de wijngaard, kun je de Middellandse zee zien liggen. Vlak voordat Ott de wijngaard ontdekte, had het stuk land veel last van druifluis. Het land was hierdoor goedkoper maar was helaas slecht en te snel opnieuw geplant. De wijn verloor veel van zijn ziel door deze slechte omstandigheden. Marcel besloot om de verschillende landgoederen compleet te renoveren. Hij had de ambitie om een Provençaalse wijn te creëren van nobele variëteit in druifsoort.

Vandaag, 120 jaar later, wijden Jean-François en Christian Ott hun leven aan Domaines Ott. In 2004 sloot Domaines Ott zich aan bij Louis Roederer en zijn team van ambachtslieden. De twee neven runnen drie landgoederen. Château de Selle, Clos Mireille en Château Romassan. Elk landgoed beschikt over zijn unieke eigenschappen, charmes en persoonlijkheid. Elk landgoed kan dan ook trots zijn op hun rosé, rode en witte wijnen. De leiding wordt echter genomen door één soevereine wijn. Namelijk de beroemde "Cœur de Grain". Deze wijn wordt over de hele wereld als de verfijning en koning van de rosé beschouwd.

De fles van Coeur de Grain kan als een waar meesterwerk gezien worden. De vorm van de fles werd bedacht door René Ott. Hij creerde een fles met slanke bochten die geinspireerd werd door het landschap van de Provence. Coeur de Grain is op de dag van vandaag nog steeds de koploper van het wijnhuis.

Werkwijze van Domaines Ott

Elk landgoed van Domaines Ott wordt gecultiveerd op een manier die de natuur volledig respecteert. De grond wordt gevoed zonder chemicaliën of intensieve productietechnieken. De producten die worden gebruikt om de meest voorkomende wijnstokziekten te behandelen, zijn gemaakt van een natuurlijk combinatie van zwavel- en bordeauxmengsel. Dit is een mengsel van koper, geslepen limoen en zwarte zeep. Deze behandeling is ook een van de weinige die in de biologische landbouw wordt toegestaan. Wanneer wijnstokken te oud voor productie blijken, worden deze vervangen. Zo blijft de kwaliteit van de druiven constant op alle landgoederen.

De laatste jaren is elk landgoed langzaam verder aangelegd om groei in de toekomst te optimaliseren. Deze vernieuwing zorgt ervoor dat de wijngaarden zonder afloop natuurlijk water kunnen afvoeren. De kwaliteit van de bodem blijft zo intact en krijgt hierdoor ook de juiste hoeveelheid water. Ook de ebruikte organische meststoffen zijn allemaal natuurlijk. Het sap van de druif wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Vervolgens veroudert dit in eiken vaten. De landgoederen van Domaines Ott zijn nu een van de bekendste en meest kwaliteitsgerichte wijnlandgoederen in de Provence.

Alle wijnen van Domaines Ott zijn het resultaat van generaties met expertise en de beste voorwaarden voor het maken van wijn. Het duurt ongeveer honderd dagen en vier maanden om een wijn te produceren. Dit is de tijd vanaf de eerste bloemen op de wijnstok tot de druivenoogst. In vier maanden tijd zorgt de natuur voor het bevruchten en bloeien. Dit gebeurt vanaf de eerste tekenen van de lente tot aan het hoogtepunt van de zomer. Hiervoor wordt er in de herfst en winter rust gegeven aan het landgoed. Het land wordt dan gevoed met minerale meststoffen en natuurlijke compost. Ook worden de wijnstokken nauwkeurig verzorgt om ze zo langdurig gezond te houden.

Wanneer het eerste onkruid in maart verschijnt, wordt dit verwijderd van de omliggende grond. Ook wordt de grond geploegd en losgemaakt om zo de grond wat lichter te maken. In april worden de overmatige knoppen van de wijnstokken verwijderd zodat deze niet overbelast kunnen geraken.

In mei worden de scheuten van de stokken gewoven om zo de groei en rijping te vergemakkelijken. Zodra de stokken hier op zijn getraind, winden te jonge schoten zich om de draden. De volgende taak is om de wijnstokken te verheffen door middel van het verhogen van het bodemniveau aan de voet. Hierdoor krijgt de stok meer bescherming tegen de warmte van de zon.

In juni verdampt het vocht uit de grond en komen de wijnstokken in volle bloei. De druiven rijpen langzaam onder de schaduw van de bladeren die fungeren als een beschermende luifel. Onder de huid van de broze druiven verzuren de sappen en wordt het suiker in de druif geconcentreerder. Ondertussen wacht de wijnmaker geduldig.

Midden augustus vindt de oogst plaats. Het plukken van de druiven duurt ongeveer twintig dagen. De druiven worden met de hand geplukt en worden zorgvuldig en geduldig gesorteerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Geplukt onder de gloeiende zon van het midden van augustus, worden de druiven gekoeld om hun temperatuur snel te verlagen. De trossen passeren tussen zorgvuldig aangepaste rollen, zodat de druiven kunnen worden ingedrukt zonder te worden geperst. Tijdens dit proces geven de druiven al hun heldere sappen en smaken af.

Hierna wordt het sap verduidelijkt door het sediment te verwijderen. Hierna wordt de wijn in grote, lichte eiken vaten gebracht. Hier is het toegestaan ​​om te rusten na de hitte van de zomerzon en zo begint het geheime ontwikkelingsproces. In de vaten verandert een natuurlijke alchemie de suiker in alcohol. Terwijl het sap tijdens de winter rust, verduidelijkt de smaak van de wijn langzaam. In koele en donkere omstandigheden wordt de wijn ronder en begint het als het ware met het onthullen van zijn karakter. De wijn wordt regelmatig geproefd en beoordeeld tot februari. Het bottelen van de wijn vindt plaats in het voorjaar.

Landgoederen van Domaines Ott

Chateau de Selle

Chateau de Selle was het eerste landgoed van Marcel Ott in 1912. Het landgoed ligt in Tarandeau, dichtbij Daraguignan. Op deze grond groeit alleen lavendel, moerbeien en olijfbomen. Het land geniet van een microklimaat met zachte winters en droge zomers met veel zonneschijn. De productie van de druiven is een constant, respectvol en evenwichtig proces. De wijnen trekken hun smaken af van het droge klimaat en mineralen in de bodem, die een uitzonderlijk karakter heeft. De gemiddelde leeftijd van een wijnstok op deze wijngaard is ongeveer negentien jaar. De wijnen zijn gemaakt van een volwaardige mix van verschillende druivenrassen. De cabernet sauvignon biedt complexiteit, elegantie en prachtige kracht. De grenache biedt een volle structuur en de cinsault voegt een delicate ‘touch’ toe. Tenslotte geeft de syrah zijn rijke kleur aan de mengsels.

Clos Mireille

Rond het jaar 1930 werd Marcel Ott verliefd op een oud eigendom vlak langs de kust. Clos Mireille kijkt uit over de zee in La Londe Les Maures, in de buurt van Brégançon. Bij Clos Mireille is de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken zestien jaar oud. Geplant aan de voet van de Middellandse Zee, is de locatie van de wijngaard ongebruikelijk. Het karakter van de wijnen wordt nog uitzonderlijker doordat de kleigrond op deze oude rotsachtige rand geen kalksteen bevat. De zee geeft Clos Mireille-wijnen hun onvermijdelijke karakter. Het microklimaat en zeespray creëren de perfecte condities voor het produceren van subtiele en onderscheidende wijnen.

Chateau Romassan 

Dit prachtige gebouw uit de achttiende eeuw heeft een uitzicht op de wijngaard en is volledig gerenoveerd. Dit landgoed ligt in het westen van het Var-departement, in het hart van de gevierde regio Bandol. Mourvèdre is de primaire druivensoort van het landgoed. Inheems aan het gebied is het bijzonder geschikt voor het droge klimaat en de strenge bodem. Zijn kalme temperament wordt geopenbaard in de kracht van zijn harmonieën, de robuuste structuur en het behoud van kracht zowel in de mond als in de kelder. Grenache, Cinsault en Syrah worden hier ook in kleinere hoeveelheden geteeld. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. De wijnstokken trekken hun persoonlijkheid uit de unieke en onderscheiden grond van de wijngaard. Krijt, zandsteen en mergel ondergronds met grind, dit unieke land met zijn zonnige en bijzonder droge microklimaat produceert geavanceerde en zeer krachtige wijnen. 

Bovino at your service.. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis Gratis verzending boven de €80,-* Proefgarantie Gratis retouneren
Over Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Bovino B.V. | Getelberg 34 | 6121 XR Born | Tel. 085 401 62 90 | info@bovino.nl | Kwaliteitswijnen sinds 1967