https://www.bovino.nl/wijnhuis/bernardus/_381_w_408__NL_1
Klantenservice: 085 401 62 90 Klantenbeoordeling: 9.3/10
Meer dan 1.500 kwaliteitswijnen..!
Zoeken naar...
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Winkelmandje
Proefgarantie
Kwaliteitswijnen
Snelle Levertijden
Achteraf betalen
Geklimatiseerde opslag
 

Bernardus wijn

  #/pagina   

Het verhaalL van Bernardus Chardonnay

Na veel gereisd te hebben en gezegend te zijn met een uitmuntende smaak, was het voor Ben Pon mogelijk geweest om waar dan ook ter wereld zijn Wijnhuis Bernardus wijn te vestigen, met de intentie om wijnen van de hoogste klasse te cultiveren. Hij koos voor de Carmel Valley, gesitueerd op het westen, met warme dagen en koude nachten en adembenemende schoonheid, vol vertrouwen dat zijn wijngaarden daar wijnen konden voortbrengen die konden wedijveren met de beste ter wereld. Meer dan een kwart eeuw later heeft hij exact zijn doel bereikt met zijn landgoed voor zijn Bordeaux blend, genaamd Marinus (naar zijn tweede naam), maar ook met zijn enorme portfolio aan Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc wijnen.

Bernardus Chardonnay 'drie estate wijngaarden - Marinus, gelegen in Cachagua en aangeplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec; Featherbow, Petit Verdot en Cabernet Sauvignon,  geteeld aan de voorzijde van de wijnmakerij; en Ingrid's Vineyard, op 10 mijl ten westen van Marinus en beplant met Chardonnay en Pinot Noir - worden beheerd door Matt Shea, een voorvechter van duurzame praktijken die zorgen voor een voortreffelijke wijnstok- en bodemkwaliteit, waarbij de afhankelijkheid van chemische meststoffen en pesticiden wordt verminderd. Het is zijn doel om de meest voortreffelijke vruchten te produceren middels de beste zorg voor het land. 

"Mijn filosofie voor de landbouw komt voort uit mijn13 jaar in Oregon, waar ik op een organische, biologisch-dynamische en op de conventionele manier Pinot Noir teelde," zegt hij. "Ik heb al die verschillende methoden voor de landbouw gefuseerd tot een aanpak die zo duurzaam mogelijk is. Tevens is mijn methode specifiek afgestemd op dit type wijngaard in Monterey County." Hij bestiert in totaal 54 hectare van de drie landgoed-wijngaarden van Bernardus, allen gevestigd in de Carmel Valley.

Bernardus chardonnay   Bernardus chardonnay wijn

Als aanvulling op deze wijngaarden zijn er een aantal hoog aangeschreven wijngaarden gelegen in de Santa Lucia Highlands en Arroyo Seco AVA's, of in Amerikaanse wijngebieden, in Monterey County. Door de jaren heen hebben Pon, wijnmaker Dean DeKorth en Shea onvermoeibaar gewerkt om sterke relaties met collega-druiventelers, die op hun beurt zorgen voor topkwaliteit fruit voor Bernardus 'single-wijngaard wijnen (waaronder Griva, Rosella's, Garys', Sierra Mar, Soberanes en andere druivensoorten) te cultiveren. "Alle wijngaarden waar we mee werken hebben vergelijkbare landbouwmethoden," zegt Shea. En elke wijngaard heeft blokken die specifiek gebruikt worden voor Bernardus. 

Druiven voor Bernardus chardonnay wijnen zijn met de hand geplukt, uit de estate wijngaarden of van de wijnstokken in de partner wijngaarden, tijdens meerdere doorgangen gedurende het oogstseizoen, om het evenwicht van suikers en tannines die superlatieve wijnen opleveren, vast te leggen. De oogst bestrijkt een breed tijdsbestek, gezien de klimaatverschillen tussen de verschillende wijngaarden. De oogst start rond eind augustus of begin september en loopt door tot het Amerikaanse Thanksgiving.

Al die tijd en aandacht voor detail levert het best mogelijke fruit op voor DeKorth, die vaak wandelingen maakt tussen de wijngaarden in het landgoed (en andere wijngaarden) om de druiven tijdens het groeiseizoen te testen op rijpheid. De in Amerika geboren DeKorth werd tien jaar lang opgeleid in de Bourgogne en de Loire-vallei in Frankrijk, voordat hij terugkeerde naar de Verenigde Staten om wijn te maken voor Bernardus wijn. De oogst van 2014 was zijn tiende. Zijn stichting in Frankrijk richt zich op zijn stijl en op evenwichtige wijnen met de juiste mate van complexiteit en mondgevoel.

"Dhr. Pon wil dat wij ons concentreren op het maken van de best mogelijke wijnen en om dat te doen, heb ik de mogelijkheid gehad om goede relaties te onderhouden met de beste telers van de beste wijngaarden aan de Central Coast"zegt hij.

Deel wetenschapper en deel kunstenaar, fermenteert DeKorth elke partij druiven uit elke wijngaard afzonderlijk in de wijnmakerij. Hij neemt de tijd voor het proeven en mengen van de jonge wijnen, waarbij hij gedurende een aantal maanden de ideale blends maakt voor het bottelen.

"Ik experimenteer ieder jaar, wants als je niet vooruit gaat, ga je achteruit,”, zegt hij. Maar zijn overkoepelende filosofie van het creëren van wijnen die niet kunstmatig onderrijp en laag in alcohol zijn, of gemanipuleerd zijn, of overrijp zijn en daardoor een hoog gehalte aan alcohol hebben, tekent zijn manier van wijn maken

"Ik wil dat ze grote aroma's en grote smaken hebben - dat is het complete pakket," zegt hij.

De aandacht van de Bernardus team voor detail, de hoge normen en merkbare passie voor het maken van stellaire wijn zorgen ervoor dat elke fles Marinus, Chardonnay, Pinot Noir of Sauvignon Blanc de kans biedt om een 'droom te proeven', zoals de heer Pon dit decennia geleden voor ogen had – en heden ten dage nog steeds heeft.

Gelukkig voor wijnliefhebbers en fans van Bernardus wijn, had de heer Pon ook de vooruitziende blik om bijna 20 jaar geleden het eerste proeflokaal in Carmel Valley Village openen. Hij kocht het voormalige Bank of America gebouw en converteerde het tot een locatie waar men kan proeven en leren. Vandaag de dag is The Villagede thuishaven van meer dan 20 proeflokalen. De Bernardus Tasting Room biedt niet alleen wijnen om te proeven en kopen, maar tevens een mooi en zonnig terras, een eigen kamer voor wijndiners, en een comfortabele lounge.

Bernardus   Bernardus wijn

De wijngaarden

Eigenaar Ben Pon waardeert wijn als een kunst- een vorm van kunst die het gewone overstijgt. Zijn droom met Bernardus is het vervaardigen van een rode wijn die gelijk is aan de beste wijn van de Bordeaux. Om dit te bereiken heeft Ben, een Nederlander die overal ter wereld wijngaarden had kunnen aanplanten, gekozen voor de Carmel Valley voor zijn wijnhuis en wijngaarden. Sinds de jaren '70 is er sprake van een groeiend bewustzijn van het potentieel voor Bordeaux variëteiten vanuit de nieuwe wijnbouw appellation.

Ingrid's Vineyard

Het wijnhuis Bernardus plantte Ingrid's Vineyard in 1999 aan, op hetzelfde moment waarop de Bernardus Lodge werd gebouwd. De wijngaard was zowel een bron van een hoge kwaliteit druiven voor de wijnmakerij, maar vormde ook een prachtige entree tot de Lodge. De wijngaard werd oorspronkelijk beplant met een hectarePinot Noir en zes hectaren Chardonnay; maar in 2006 werd dit veranderd naar 3,5 hectaren Pinot Noir en 3,5 hectaren Bernardus Chardonnay.

De nabijheid van de wijngaarden bij Stille Oceaan maakte de locatie ideaal voor het telen van bourgondische druiven zoals de Pinot Noir en Chardonnay. De mist van de vroege ochtend maakt plaats voor mild zonnige dagen. De gemiddelde zomertemperatuur is overdag 70 Fahrenheit en 's nachts 55 Fahrenheit. De lage verschillen in temperatuur, gecombineerd met een lang groeiseizoen zijn perfect voor de rijping van deze druivenrassen.

De bodem van Ingrid's Vineyard is zeer uniform in zowel type en diepte. Samengesteld uit gemalen graniet, maar met een vrij hoog niveau van organisch materiaal dat de wijnstokken in staat stelt om diep te reiken voor water en toegang te krijgen tot de mineralen van het graniet. Ook kunnen de planten bij voldoende voeding in de hoogste lagen om goed te gedijen en een groene luifel te laten ontstaan.

Wijngaard ontwikkeling

De wijngaard werd in twee fasen aangeplant. Een hectare werd geplant in het najaar van 1999 en de rest in 2000. Een combinatie van 4 verschillende onderstammen en 6 verschillende klonen werd gekozen om een ​​evenwichtige levering van fruit naar de wijnmakerij te bieden. De blokken zijn verdeeld in 13 verschillende zones voor irrigatie en worden specifiek onderhouden naar de geplante variëteit en de doelstellingen van de wijnmakerij. Teelt in rijen, gewasdekking en goed groen-onderhoud worden aangewend om op de meest duurzame manier te kunnen telen. De resulterende wijn is een echte uitdrukking van de Carmel Valley AVA met frisse, minerale Chardonnays en elegante Pinot Noirs.

Bernardus wijnhuis   Bernardus wijnhuizen

Vineyard Feiten

Totaal oppervlak: 7 hectaren

Druivensoorten: Chardonnay, Pinot Noir

Ligging: 9 mijl ten oosten van de Stille Oceaan

Klimaat: Koel klimaat met maritieme invloeden en droge milde zomers, Gemiddelde regenval 22 inch

Indeling: Vines 3,5 voet uit elkaar, rijen 7 voet uit elkaar

Teelt: druppelirrigatie, top gewassen, VSP trellis, lage opbrengsten

Marinus vineyard

Bernardus is eigenaar van 210 hectaren in de regio Cachagua van de bovenste Carmel Valley op twee locaties. De Marinus wijngaard bestaat uit 36 ​​hectaren. Van deze hectaren zijn 25 hectaren beplant met Cabernet Sauvignon, 9 hectaren met Merlot, 1 hectare met Cabernet Franc en 1 hectare met Petit Verdot.

Carmel Valley wordt omringd door het Santa Lucia gebergte. Cachagua Valley vangt de zon middels een 'kom' in het landschap. Hier regeert overdag de hitte en zijn de nachten koel door de hoogte en de nabijheid van de oceaan. Hierdoor is deze locatie, afgeschermd van de kust, ideaal voor het telen van Bordeaux druiven.

De dagelijkse temperaturen variëren tussen de 100 ° F gedurende de dag en 50 ° F tijdens de nacht. Dit unieke microklimaat zorgt voor een verlengd groeiseizoen waardoor de vruchten op de wijnstokken hun smaak optimaal kunnen ontwikkelen.

De bodems van de wijngaarden van Marinus zijn gevarieerd. Ze variëren van klei en leem tot zandige leem. De wijngaard is verdeeld in 15 verschillende "blending blocks" waarbij elk blok verantwoordelijk is voor de eigen productie van druiven met verschillende en gevarieerde smaakprofielen.

Elk blok heeft zijn eigen unieke eigenschappen afgeleid uit de bodem en het microklimaat. De gezondheid en het evenwicht van de wijngaarden  maakt deel uit van de natuurlijke omgeving. Dit resulteert in een zo laag mogelijk gebruik van chemicaliën en kunstmest.

Wijngaard ontwikkeling

De in 1990 aangeplante Marinus wijngaard ligt op de glooiende heuvels met een hoogte van 1200 voet. De sluitende aanplant van wijnstokken is afgestemd op de samenstelling van de bodem van elk blok. De wijnstokken zijn verbonden met verticaal latwerk en er wordt zorgvuldig aandacht besteed aan de oriëntatie van de verschillende variëteiten op basis van hun individuele karakteristieke behoeften.

De wijn

Elk vintage van Marinus vertegenwoordigt de artistieke interpretatie van de wijngaard teelt, samen met de uitwerking van de smaak in het vinificatie-proces. Marinus, een blend van Bordeaux variaties, is de identificerende wijn van Marinus afkomstig van de Carmel Valley wijngaarden.

Totaal oppervlak: 210 hectaren

Druivensoorten: Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Petit Verdot en Cabernet Franc.

Ligging: 13 mijl ten oosten van de Stille Oceaan

Klimaat: Een zonnig binnenlands klimaat, gematigd door zee-invloeden

Indeling: Stokken 3.5 voet uit elkaar, rijen 7 voet van elkaar, 1,550-1,778 stokken per hectare, hellingen 5% tot 15%.

Teelt: Opbrengst is ongeveer 1,5 tot 2,5 ton per hectare.

Marinus: Carmel Valley rood, Bordeaux stijl wijnen

 

Bovino at your service.. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis Gratis verzending boven de €80,-* Proefgarantie Gratis retouneren
Over Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Bovino B.V. | Getelberg 34 | 6121 XR Born | Tel. 085 401 62 90 | info@bovino.nl | Kwaliteitswijnen sinds 1967