Ribafreixo - Barrancôa Branco - 0.75L - 2022
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Gratis verzending vanaf €79,-*
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.4/10
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
Meer informatie over de Ribafreixo - Barrancôa Branco
In 2007 werd Ribafreixo Wines opgericht door twee vooruitstrevende, ambitieuze dromers. Mário Pinheiro (geboren in Mozambique) en Nuno Bicó vestigden hun nieuwe wijnhuis in Vidigueira, een van de acht subregio’s van de Portugese wijnstreek Alentejo. Een wijnstreek met een eeuwenoude wijnbouwtraditie die teruggaat tot de Romeinen. Het duo kocht er 28 losse, verlaten percelen en wisten in drie jaar tijd hun droom te verwezenlijken, door daar één enkel wijndomein van te maken van in totaal 114 hectare: Herdade do Moinho Branco. De bekende wijnmaker Paolo Laureano werd aangenomen en hij startte met het opknappen en beplanten van de wijngaarden. Hiervoor gebruikte hij vooral Portugese druiven, waarvan een aantal druiven die inheems zijn aan de streek. Bij Ribafreixo ligt de focus op de productie van witte kwaliteitswijnen van inheemse druivenrassen, maar ook de rode wijnen – eveneens van Portugese druiven – kunnen zich meten met de beste van Portugal.
Klimaat/Terroir
Mediterraan klimaat met sterke Atlantische invloeden. In de lente en zomer ook sterke continentale invloeden. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit schist.
Vinificatie
De druiven worden gekoeld en na 12 uur zacht geperst. Vergisting vindt plaats op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. Na 2 à 3 maanden bâtonnage worden de uiteindelijke wijn geassembleerd en rijpt die nog enkele maanden in de koele kelders.
Druiven
Antão Vaz, Arinto & Síria
Alcoholpercentage
13%
Geur & Smaak
Elegante, sappige wijn met jeugdige aroma’s van tropisch fruit, citrus, een mooie mineraliteit en een ronde, maar uiterst frisse smaak.
Serveersuggestie
Serveer op 10°Celsius als aperitief, bij gegrilde vis, vis stoofpotjes, sushi en lichte Aziatische gerechten met kip, vis of groenten.
Weetje
Vidigueira is omringd door de Serra do Mendro, waardoor het gebied meer regenval heeft en koeler is dan de rest van Alentejo. Een perfect microklimaat voor wijnbouw en ook zeer geschikt voor de productie van witte wijnen met een fris karakter.
Onderscheidingen
Harold Hamersma: 8,5 (Vintage 2016)