https://www.bovino.nl/wijn/witte-wijn/domaine-bour-domaine-de-grangeneuve-viognier-0-75-2016/_381_w_5_157_NL_1
Klantenservice: 085 401 62 90 Klantenbeoordeling: 9.3/10
Meer dan 1.500 kwaliteitswijnen..!
Zoeken naar...
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Winkelmandje
Proefgarantie
Kwaliteitswijnen
Snelle Levertijden
Achteraf betalen
Geklimatiseerde opslag
 
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel

Domaine de Grangeneuve

Domaine Bour - Domaine de Grangeneuve, Viognier - 0,75 - 2016

Artikelnummer110-134
KleurWit
LandFrankrijk
Druifviognier
WijnhuisDomaine de Grangeneuve
Jaar2016
0,00 Prijs per fles
Levering binnen 2-3 werkdagen

Hoewel de meeste druiven in de omgeving naar de plaatselijke coöperaties gaan, maakt de familie Bour zijn wijnen in eigen beheer. Inmiddels telt het domein bijna 70 hectare kalk- en kleihoudende kiezelgrond beplant met verschillende stokken met een gemiddelde leeftijd van dertig jaar. De nadruk ligt op het maken van rode wijn; slechts vier hectare zijn beplant met witte variëteiten.

Enkele jaren geleden werd viognier geënt op oude wortelstokken van cinsault, in een bodem van vulkanisch gesteente, kalk en zand. Deze ‘nieuwe’ wijngaarden werpen inmiddels hun vruchten af en de resultaten zijn zelfs zo uitstekend dat Henri Bour er een witte monocépage van maakt.

Aangezien 100% viognier voor een AC Tricastin niet toegestaan is, omzeilt Henri de regels door niets over druivenrassen op het etiket te vermelden. Slechts een grote letter ‘V’ prijkt op het label. Wij weten nu waarom...

Als de druiven geoogst zijn, gaan ze na ontstelen en inweking voor vergisting op vat. Dan volgt een aansluitende vijf maanden durende rijping op Allier eiken vaten van 500 liter. Eenmaal in het glas blijkt Domaine de Grangeneuve ‘V’ een mooie goudgele wijn met boeiende geuren van vanille en abrikozen gecombi­neerd met noten en gekonfijt fruit. Ook van smaak is de wijn krachtig, met honing en perzik. Door het achterwege laten van een tweede gisting is deze viognier evenwel mooi fris gebleven maar hij heeft toch iets vettigs. Een wijn met veel karakter en elegantie.

Goede aperitiefwijn en een prima begeleider van vis en exotische gerechten.

 

Klimaat/Terroir
Een continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers. De bodems zijn rijk aan kalk en graniet. In dit gebied heeft de Mistralwind grote invloed.

Vinificatie
Als de druiven geoogst zijn, gaan ze na ontstelen en inweking voor vergisting op vat. Dan volgt een aansluitende vijf maanden durende rijping op Allier eiken vaten van 500 liter.

Geur & Smaak
Een krachtige wijn met boeiende geuren van vanille en abrikozen gecombineerd met noten, honing en gekonfijt fruit.

Serveersuggestie
Goede aperitiefwijn en een prima begeleider van kreeft, gevogeltelever en Aziatische gerechten.

Weetje 
Enkele jaren geleden werd viognier geënt op oude wortelstokken van cinsault, in een bodem van vulkanisch gesteente, kalk en zand. De resultaten van deze ‘nieuwe’ aanplant waren zo uitstekend dat Henri Bour er een witte monocépage van maakt.

Omschrijving

Hoewel de meeste druiven in de omgeving naar de plaatselijke coöperaties gaan, maakt de familie Bour zijn wijnen in eigen beheer. Inmiddels telt het domein bijna 70 hectare kalk- en kleihoudende kiezelgrond beplant met verschillende stokken met een gemiddelde leeftijd van dertig jaar. De nadruk ligt op het maken van rode wijn; slechts vier hectare zijn beplant met witte variëteiten.

Enkele jaren geleden werd viognier geënt op oude wortelstokken van cinsault, in een bodem van vulkanisch gesteente, kalk en zand. Deze ‘nieuwe’ wijngaarden werpen inmiddels hun vruchten af en de resultaten zijn zelfs zo uitstekend dat Henri Bour er een witte monocépage van maakt.

Aangezien 100% viognier voor een AC Tricastin niet toegestaan is, omzeilt Henri de regels door niets over druivenrassen op het etiket te vermelden. Slechts een grote letter ‘V’ prijkt op het label. Wij weten nu waarom...

Als de druiven geoogst zijn, gaan ze na ontstelen en inweking voor vergisting op vat. Dan volgt een aansluitende vijf maanden durende rijping op Allier eiken vaten van 500 liter. Eenmaal in het glas blijkt Domaine de Grangeneuve ‘V’ een mooie goudgele wijn met boeiende geuren van vanille en abrikozen gecombi­neerd met noten en gekonfijt fruit. Ook van smaak is de wijn krachtig, met honing en perzik. Door het achterwege laten van een tweede gisting is deze viognier evenwel mooi fris gebleven maar hij heeft toch iets vettigs. Een wijn met veel karakter en elegantie.

Goede aperitiefwijn en een prima begeleider van vis en exotische gerechten.

 

Klimaat/Terroir
Een continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers. De bodems zijn rijk aan kalk en graniet. In dit gebied heeft de Mistralwind grote invloed.

Vinificatie
Als de druiven geoogst zijn, gaan ze na ontstelen en inweking voor vergisting op vat. Dan volgt een aansluitende vijf maanden durende rijping op Allier eiken vaten van 500 liter.

Geur & Smaak
Een krachtige wijn met boeiende geuren van vanille en abrikozen gecombineerd met noten, honing en gekonfijt fruit.

Serveersuggestie
Goede aperitiefwijn en een prima begeleider van kreeft, gevogeltelever en Aziatische gerechten.

Weetje 
Enkele jaren geleden werd viognier geënt op oude wortelstokken van cinsault, in een bodem van vulkanisch gesteente, kalk en zand. De resultaten van deze ‘nieuwe’ aanplant waren zo uitstekend dat Henri Bour er een witte monocépage van maakt.

Bovino at your service.. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis Gratis verzending boven de €80,-* Proefgarantie Gratis retouneren
Over Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Bovino B.V. | Getelberg 34 | 6121 XR Born | Tel. 085 401 62 90 | info@bovino.nl | Kwaliteitswijnen sinds 1967