Barón de Ley - Blanco - 0.75L - 2023
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Gratis verzending vanaf €79,-*
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.4/10
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
Meer informatie over de Baron de Ley - Blanco
Barón de Ley werd in 1985 opgericht door een team van ervaren wijnprofessionals uit Rioja dat een nieuw type wijnhuis wilde opzetten, met een voor de regio geheel nieuwe aanpak. Het voormalige klooster met 90 hectare land bood hun de kans om wijnen te maken van druiven uit eigen wijngaarden. Bijzonder, want in Rioja zijn de meeste wijngaarden nog altijd in handen van druivenboeren die hun druiven aan de wijnhuizen verkopen. Barón de Ley is befaamd om zijn Reserva-wijnen: krachtig, geconcentreerd en complex, maar ook fruit gedomineerd en daardoor aantrekkelijk voor een brede groep wijndrinkers. Met autochtone druiven zoals Garnacha, Graciano, Maturana en Garnacha Blanca naast tempranillo blijft Barón de Ley trouw aan zijn roots, maar verbreed het de mogelijkheden om nieuwe, onderscheidende wijnen te maken. De wijnen van Barón de Ley zijn 100% Rioja, maar hebben stuk voor stuk een eigentijds karakter.
Klimaat & Terroir
Het klimaat is gematigd, met zowel invloeden van de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee. De viura voor de Barón de Ley Blanco komt van 65 jaar oude stokken uit een speciaal perceel in de Najerilla Vallei in Rioja Alta. De Garnacha komt uit Finca Los Almendros vlak bij het Barón de Ley hoofdkwartier in Rioja Oriental, en de tempranillo blanco, een mutatie van de blauwe tempranillo, groeit in Finca Carbonera. Dit is met een hoogte van 750-900 meter de hoogst gelegen wijngaard in Rioja.
Vinificatie
De druiven ondergaan een koude schilinweking en worden op lage temperatuur vergist in betonnen vaten. Ook de rijping vindt hierin plaats.
Druiven
Viura, Garnacha Blanca & Tempranillo Blanco.
Alcoholpercentage
12.5%
Geur & Smaak
Fris en aromatisch met aroma's van groene kruiden zoals dille en koriander, limoen, grapefruit en een mooie balans tussen romigheid en zuren.
Serveersuggestie
Lekker bij allerlei gerechten met vis en schaal- en schelpdieren, pasta's en salades, maar ook bij licht pittige gerechten uit de Mexicaanse, Thaise en Indiase keuken.
Weetje
De Viura druif wordt in Frankrijk Macabeo genoemd.
Onderscheidingen
Harold Hamersma: 8 (Vintage 2016)