https://www.bovino.nl/wijn/rode-wijn/tenuta-sant-antonio-valpolicella-superiore-la-bandina-0-75-2013/_381_w_4_412_NL_1
Klantenservice: +31 (0) 85 401 62 90 Klanten geven ons een 9.2/10 Meer dan 2.500 kwaliteitswijnen
Zoek uw favoriete wijnen
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel

Tenuta Sant Antonio

Tenuta Sant‘Antonio - Valpolicella Superiore La Bandina - 0,75 - 2015

Artikelnummer110-392
KleurRood
LandItalië
Druifcorvinone
Jaar2015
22,95 Prijs per fles
Levering binnen 2-3 werkdagenLevering binnen 2-3 werkdagen

Deze Valpolicella Superiore Ripasso wordt gemaakt van 70% corvinone en corvina, 20% rondinella en 10% croatina en oseletadruiven. Allen zijn afkomstig van dichtbeplante gaarden ( 8000 stokken / ha.) op de kalkrijke heuvels van de Monti Garbi of ' arme ruige bergen'.

De oogst wordt vanaf begin oktober geplukt, direct geperst en gedurende een etmaal vergist bij een lage temperatuur. Een deel van het sap krijgt extra smaak doordat het gegoten wordt (ripasare) over de most die is overgebleven na het maken van Amarone. En aangezien die achtergebleven schilletjes nog lekker doordrenkt zijn met veel smaak krijgt ook de Ripasso iets vollere aroma's, meer kracht, structuur en karakter zonder het voor Amarone kenmerkende zoetje en hoge alcoholgehalte. De tweede gisting komt vervolgens op gang en de wijn kan voor rijping een jaar op Sloveens eiken en nog eens twaalf maanden op fles.

Daarna is de Monti Garbi robijn kersenrood met stevige aroma's van rijpe rode vruchten. De bescheiden houttoets, de verfijnde kruidigheid en mooie lengte maken van deze Valpolicella een geweldige begeleider van pasta's en niet te zwaar bereide vleesgerechten en hardere kaassoorten.

 

Klimaat/Terroir
De zomers zijn warm, de winters relatief mild. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.

Vinificatie
Ongeveer 3 weken na de oogst volgt een langzame persing en langdurige gisting. Het sap - in de verhouding 70% corvinone, 20% rondinella en 10% croatina en andere minder bekende variëteiten - gaat vervolgens op Frans eiken waarna de wijn nog een jaar rust op fles.

Geur & Smaak
La Bandina is een geconcentreerde, diep robijnpaarse Italiaan met veel complexe aroma's. In geur en smaak komen vlezige tonen van rode vruchten, drop, tabak, specerijen en cederhout naar voren. De wijn is zijdezacht van structuur en zelfs ietwat vettig.

Serveersuggestie
Al met al dus een zeer verleidelijke Valpolicella die het beste tot zijn recht komt bij gegrild rood vlees, geroosterd wild en gevogelte, suddergerechten en gerijpte zoute kazen.

Weetje
La Bandina is de naam van een wijngaard van 6 ha. De gehele opbrengst wordt gebruikt voor deze wijn. 

Andere aanbevelingen
Omschrijving

Deze Valpolicella Superiore Ripasso wordt gemaakt van 70% corvinone en corvina, 20% rondinella en 10% croatina en oseletadruiven. Allen zijn afkomstig van dichtbeplante gaarden ( 8000 stokken / ha.) op de kalkrijke heuvels van de Monti Garbi of ' arme ruige bergen'.

De oogst wordt vanaf begin oktober geplukt, direct geperst en gedurende een etmaal vergist bij een lage temperatuur. Een deel van het sap krijgt extra smaak doordat het gegoten wordt (ripasare) over de most die is overgebleven na het maken van Amarone. En aangezien die achtergebleven schilletjes nog lekker doordrenkt zijn met veel smaak krijgt ook de Ripasso iets vollere aroma's, meer kracht, structuur en karakter zonder het voor Amarone kenmerkende zoetje en hoge alcoholgehalte. De tweede gisting komt vervolgens op gang en de wijn kan voor rijping een jaar op Sloveens eiken en nog eens twaalf maanden op fles.

Daarna is de Monti Garbi robijn kersenrood met stevige aroma's van rijpe rode vruchten. De bescheiden houttoets, de verfijnde kruidigheid en mooie lengte maken van deze Valpolicella een geweldige begeleider van pasta's en niet te zwaar bereide vleesgerechten en hardere kaassoorten.

 

Klimaat/Terroir
De zomers zijn warm, de winters relatief mild. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.

Vinificatie
Ongeveer 3 weken na de oogst volgt een langzame persing en langdurige gisting. Het sap - in de verhouding 70% corvinone, 20% rondinella en 10% croatina en andere minder bekende variëteiten - gaat vervolgens op Frans eiken waarna de wijn nog een jaar rust op fles.

Geur & Smaak
La Bandina is een geconcentreerde, diep robijnpaarse Italiaan met veel complexe aroma's. In geur en smaak komen vlezige tonen van rode vruchten, drop, tabak, specerijen en cederhout naar voren. De wijn is zijdezacht van structuur en zelfs ietwat vettig.

Serveersuggestie
Al met al dus een zeer verleidelijke Valpolicella die het beste tot zijn recht komt bij gegrild rood vlees, geroosterd wild en gevogelte, suddergerechten en gerijpte zoute kazen.

Weetje
La Bandina is de naam van een wijngaard van 6 ha. De gehele opbrengst wordt gebruikt voor deze wijn. 

Bovino at your service
Gratis verzending vanaf €80,-*
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis*
30 dagen proefgarantie
Betalen met ideal Betalen met Paypal Betalen met mastercard Betalen met maestro Betalen met Bancontact Betalen met visa Betalen met Afterpay Verzenden via Post NL NIX18 Thuiswinkel Waarborg Trust Ecommerce Europe
Copyright Bovino © 2018 All rights reservedOver Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht