https://www.bovino.nl/wijn/rode-wijn/tenuta-sant-antonio-valpolicella-ripasso-monti-garbi-0-375-2015/_381_w_4_409_NL_1
Klantenservice: 085 401 62 90 Klantenbeoordeling: 9.2/10
Meer dan 2.000 kwaliteitswijnen..!
Zoeken naar...
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
Proefgarantie
Kwaliteitswijnen
Snelle Levertijden
Achteraf betalen
Geklimatiseerde opslag
 
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel
Tenuta Sant Antonio

Tenuta Sant‘Antonio - Valpolicella Ripasso Monti Garbi - 0,375 - 2015

Artikelnummer110-390
KleurRood
LandItalië
Druifcorvina
 corvinone
Jaar2015
7,60 Prijs per fles
Levering binnen 1 werkdagLevering binnen 1 werkdag

Deze Valpolicella Superiore Ripasso wordt gemaakt van 70% corvinone en corvina, 20% rondinella en 10% croatina en oseletadruiven. Allen zijn afkomstig van dichtbeplante gaarden ( 8000 stokken / ha.) op de kalkrijke heuvels van de Monti Garbi of ' arme ruige bergen'.

De oogst wordt vanaf begin oktober geplukt, direct geperst en gedurende een etmaal vergist bij een lage temperatuur. Een deel van het sap krijgt extra smaak doordat het gegoten wordt (ripasare) over de most die is overgebleven na het maken van Amarone. En aangezien die achtergebleven schilletjes nog lekker doordrenkt zijn met veel smaak krijgt ook de Ripasso iets vollere aroma's, meer kracht, structuur en karakter zonder het voor Amarone kenmerkende zoetje en hoge alcoholgehalte. De tweede gisting komt vervolgens op gang en de wijn kan voor rijping een jaar op Sloveens eiken en nog eens twaalf maanden op fles.

Daarna is de Monti Garbi robijn kersenrood met stevige aroma's van rijpe rode vruchten. De bescheiden houttoets, de verfijnde kruidigheid en mooie lengte maken van deze Valpolicella een geweldige begeleider van pasta's en niet te zwaar bereide vleesgerechten en hardere kaassoorten.

 

Klimaat/Terroir 
De zomers zijn warm, de winters relatief mild. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.

Vinificatie 
De oogst wordt vanaf begin oktober geplukt, direct geperst en gedurende een etmaal vergist bij een lage temperatuur. Een deel van het sap krijgt extra smaak doordat het gegoten wordt (ripassare) over de most die is overgebleven na het maken van Amarone. Aangezien die achtergebleven schillen nog doordrenkt zijn met veel smaak krijgt ook de Ripasso iets vollere aroma's, meer kracht, structuur en karakter zonder het voor Amarone kenmerkende zoetje en hoge alcoholgehalte. Deze tweede gisting komt vervolgens op gang en de wijn gaat voor rijping een jaar op Sloveens eiken en nog eens twaalf maanden op fles.

Geur & Smaak 
Robijn kersenrood van kleur met stevige aroma's van rijpe rode vruchten. De bescheiden houttoets, de verfijnde kruidigheid en een mooie lengte.

Serveersuggestie 
Deze Valpolicella een geweldige begeleider van pasta's en niet te zwaar bereide vleesgerechten en hardere kaassoorten.

Weetje 
Monte Garbi is de naam van de wijngaard.

Andere aanbevelingen
Omschrijving

Deze Valpolicella Superiore Ripasso wordt gemaakt van 70% corvinone en corvina, 20% rondinella en 10% croatina en oseletadruiven. Allen zijn afkomstig van dichtbeplante gaarden ( 8000 stokken / ha.) op de kalkrijke heuvels van de Monti Garbi of ' arme ruige bergen'.

De oogst wordt vanaf begin oktober geplukt, direct geperst en gedurende een etmaal vergist bij een lage temperatuur. Een deel van het sap krijgt extra smaak doordat het gegoten wordt (ripasare) over de most die is overgebleven na het maken van Amarone. En aangezien die achtergebleven schilletjes nog lekker doordrenkt zijn met veel smaak krijgt ook de Ripasso iets vollere aroma's, meer kracht, structuur en karakter zonder het voor Amarone kenmerkende zoetje en hoge alcoholgehalte. De tweede gisting komt vervolgens op gang en de wijn kan voor rijping een jaar op Sloveens eiken en nog eens twaalf maanden op fles.

Daarna is de Monti Garbi robijn kersenrood met stevige aroma's van rijpe rode vruchten. De bescheiden houttoets, de verfijnde kruidigheid en mooie lengte maken van deze Valpolicella een geweldige begeleider van pasta's en niet te zwaar bereide vleesgerechten en hardere kaassoorten.

 

Klimaat/Terroir 
De zomers zijn warm, de winters relatief mild. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.

Vinificatie 
De oogst wordt vanaf begin oktober geplukt, direct geperst en gedurende een etmaal vergist bij een lage temperatuur. Een deel van het sap krijgt extra smaak doordat het gegoten wordt (ripassare) over de most die is overgebleven na het maken van Amarone. Aangezien die achtergebleven schillen nog doordrenkt zijn met veel smaak krijgt ook de Ripasso iets vollere aroma's, meer kracht, structuur en karakter zonder het voor Amarone kenmerkende zoetje en hoge alcoholgehalte. Deze tweede gisting komt vervolgens op gang en de wijn gaat voor rijping een jaar op Sloveens eiken en nog eens twaalf maanden op fles.

Geur & Smaak 
Robijn kersenrood van kleur met stevige aroma's van rijpe rode vruchten. De bescheiden houttoets, de verfijnde kruidigheid en een mooie lengte.

Serveersuggestie 
Deze Valpolicella een geweldige begeleider van pasta's en niet te zwaar bereide vleesgerechten en hardere kaassoorten.

Weetje 
Monte Garbi is de naam van de wijngaard.

Bovino at your service.. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis* Gratis verzending boven de €80,-* Proefgarantie Gratis retouneren
Betalen met ideal Betalen met Paypal Betalen met mastercard Betalen met maestro Betalen met visa Betalen met Bancontact Betalen met Afterpay Verzenden via Post NL Thuiswinkel Waarborg Trust Ecommerce Europe
Over Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Bovino B.V. | Tel. 085 401 62 90 | info@bovino.nl | Kwaliteitswijnen sinds 1967