https://www.bovino.nl/wijn/rode-wijn/tenuta-san-guido-sassicaia-0-75-2014/_381_w_4_7426_NL_1
Klantenservice: 085 401 62 90 Klantenbeoordeling: 9.2/10
Meer dan 1.500 kwaliteitswijnen..!
Zoeken naar...
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
Proefgarantie
Kwaliteitswijnen
Snelle Levertijden
Achteraf betalen
Geklimatiseerde opslag
 
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel

Tenuta San Guido

Tenuta San Guido - Sassicaia - 0,75 - 2014

Artikelnummer190-001
KleurRood
LandItalië
Druifcabernet franc
 cabernet sauvignon
WijnhuisTenuta San Guido
Jaar2014
186,00 Prijs per fles
Levering binnen 1 werkdagLevering binnen 1 werkdag

Het bijzondere jaar van de Sassicaia 2014

Bodem: De bodem heeft verschillende morfologische kenmerken met een hoge incidentie van kalksteen gebieden die rijk zijn aan klei en stenen; zij liggen tussen de 100 en 400 meter boven zeeniveau gericht op zuid/zuidwest.

Klimaat: In Bolgheri was de oogst van 2014 anders dan in andere wijngebieden omdat er weinig neerslag was. De langzame rijping van de Cabernet druiven zorgde voor karakteristieke aroma's en smaken die in andere wijnjaren nooit werden bereikt. Het winterseizoen was vrij mild met frequente regenval, terwijl het voorjaar laat begon. De zomer was warm tot eind juli. In de maand augustus waren de temperaturen lager dan het seizoengemiddelde. De rijping werd dus langzaam en geleidelijk verwezenlijkt, zij het met vertraging. De nazomerse regen schaadden de druiven niet en werden gecontroleerd en verzorgd door de agronomen. Als gevolg van de trage rijping en het gunstige klimaat lijken de wijnen harmonieus te zijn met een matig alcoholgehalte, een stijl die de filosofie weerspiegelt van Tenuta San Guido.

Oogst: De handmatige oogst begon medio september met de druiven Cabernet Franc. Eind september volgde de Cabernet Sauvignon en de Castiglioncello di di Castiglioncello Bolgheri eind oktober. Bessen waren gezond, goede veraison, lage suiker en goede zuurgraad.

Na het zacht verpletteren en het onttakken van de druiven volgt de gisting in temperatuurgeregelde roestvrijstalen vaten (bij 30°-31°C). Het weken op de huiden duurde iets langer dan normaal, 11 tot 15 dagen voor zowel Cabernet Franc als Cabernet Sauvignon. Het secundaire fermentatie proces (Malolactische gisting) werd eind november afgerond.

Ouderdom: begin december 2014 begon de wijn te rijpen in Franse eikenhouten vaten voor gedurende 24 maanden tot de bottelfase en de daaropvolgende rijpingsperiode in fles.

Appelatie: D. O. C. Bolgheri Sassicaia

Eerste vintage: 1968

Druivenmengsel: 85 % Cabernet Sauvignon 15 % Cabernet Franc.

Omschrijving

Het bijzondere jaar van de Sassicaia 2014

Bodem: De bodem heeft verschillende morfologische kenmerken met een hoge incidentie van kalksteen gebieden die rijk zijn aan klei en stenen; zij liggen tussen de 100 en 400 meter boven zeeniveau gericht op zuid/zuidwest.

Klimaat: In Bolgheri was de oogst van 2014 anders dan in andere wijngebieden omdat er weinig neerslag was. De langzame rijping van de Cabernet druiven zorgde voor karakteristieke aroma's en smaken die in andere wijnjaren nooit werden bereikt. Het winterseizoen was vrij mild met frequente regenval, terwijl het voorjaar laat begon. De zomer was warm tot eind juli. In de maand augustus waren de temperaturen lager dan het seizoengemiddelde. De rijping werd dus langzaam en geleidelijk verwezenlijkt, zij het met vertraging. De nazomerse regen schaadden de druiven niet en werden gecontroleerd en verzorgd door de agronomen. Als gevolg van de trage rijping en het gunstige klimaat lijken de wijnen harmonieus te zijn met een matig alcoholgehalte, een stijl die de filosofie weerspiegelt van Tenuta San Guido.

Oogst: De handmatige oogst begon medio september met de druiven Cabernet Franc. Eind september volgde de Cabernet Sauvignon en de Castiglioncello di di Castiglioncello Bolgheri eind oktober. Bessen waren gezond, goede veraison, lage suiker en goede zuurgraad.

Na het zacht verpletteren en het onttakken van de druiven volgt de gisting in temperatuurgeregelde roestvrijstalen vaten (bij 30°-31°C). Het weken op de huiden duurde iets langer dan normaal, 11 tot 15 dagen voor zowel Cabernet Franc als Cabernet Sauvignon. Het secundaire fermentatie proces (Malolactische gisting) werd eind november afgerond.

Ouderdom: begin december 2014 begon de wijn te rijpen in Franse eikenhouten vaten voor gedurende 24 maanden tot de bottelfase en de daaropvolgende rijpingsperiode in fles.

Appelatie: D. O. C. Bolgheri Sassicaia

Eerste vintage: 1968

Druivenmengsel: 85 % Cabernet Sauvignon 15 % Cabernet Franc.

Bovino at your service.. Op werkdagen voor 18:00 uur besteld, volgende dag in huis* Gratis verzending boven de €80,-* Proefgarantie Gratis retouneren
Betalen met ideal Betalen met Paypal Betalen met mastercard Betalen met maestro Betalen met visa Betalen met Bancontact Betalen met Klarna Verzenden via Post NL Thuiswinkel Waarborg Trust Ecommerce Europe
Over Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Bovino B.V. | Tel. 085 401 62 90 | info@bovino.nl | Kwaliteitswijnen sinds 1967