https://www.bovino.nl/wijn/rode-wijn/luigi-einaudi-nebbiolo-0-75-2016/_381_w_4_445_NL_1
Klantenservice: +31 (0) 85 401 62 90 Klanten geven ons een 9.2/10 Meer dan 2.500 kwaliteitswijnen
Zoek uw favoriete wijnen
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel

Luigi Einaudi

Luigi Einaudi - Nebbiolo - 0,75 - 2016

Artikelnummer110-413
KleurRood
LandItalië
StreekPiemonte
Jaar2016
19,90 Prijs per fles
Levering binnen 1 werkdagLevering binnen 1 werkdag

De nebbiolo druiven worden na het plukken en ontstelen vergist op RVS vaten, gedurende zes tot acht dagen. De temperatuur wordt hierbij tussen de 30 en 36 graden Celcius gehouden. Daarna volgt de malolactische vergisting. Rijping vindt plaats gedurende twaalf maanden op eikenhouten vaten, waarna in de nazomer, ruim een jaar na de oogst, gebotteld wordt.

Deze Nebbiolo van hoge kwaliteit zal in drie tot zes jaar tijd op dronk geraken. Het briljant robijnrood van de wijn zal in die tijd een prachtige ambertoon hebben gekregen. De wijn is delicaat en aanhoudend fruitig, de smaak krachtig en vol, met mooie tannines. De afdronk is langdurig en elegant.

 

Klimaat/Terroir
Mediterraan. De wijngaarden liggen in Neive.

Vinificatie
De nebbiolo druiven worden na het plukken en ontstelen vergist op RVS vaten, gedurende zes tot acht dagen. De temperatuur wordt hierbij tussen de 30 en 36 graden Celcius gehouden. Daarna volgt de malolactische vergisting. Rijping vindt plaats gedurende twaalf maanden op de traditionele grote eikenhouten vaten.

Geur & Smaak
Deze Nebbiolo van hoge kwaliteit zal in drie tot zes jaar tijd op dronk geraken. Het briljant robijnrood van de wijn zal in die tijd een prachtige ambertoon hebben gekregen. Aroma’s zijn delicaat en aanhoudend fruitig, de smaak krachtig en vol, met mooie tannines. De afdronk is langdurig en elegant.

Serveersuggestie
Te serveren bij mooie vleesgerechten, zoals kalfsvlees en licht wild.

Andere aanbevelingen
Omschrijving

De nebbiolo druiven worden na het plukken en ontstelen vergist op RVS vaten, gedurende zes tot acht dagen. De temperatuur wordt hierbij tussen de 30 en 36 graden Celcius gehouden. Daarna volgt de malolactische vergisting. Rijping vindt plaats gedurende twaalf maanden op eikenhouten vaten, waarna in de nazomer, ruim een jaar na de oogst, gebotteld wordt.

Deze Nebbiolo van hoge kwaliteit zal in drie tot zes jaar tijd op dronk geraken. Het briljant robijnrood van de wijn zal in die tijd een prachtige ambertoon hebben gekregen. De wijn is delicaat en aanhoudend fruitig, de smaak krachtig en vol, met mooie tannines. De afdronk is langdurig en elegant.

 

Klimaat/Terroir
Mediterraan. De wijngaarden liggen in Neive.

Vinificatie
De nebbiolo druiven worden na het plukken en ontstelen vergist op RVS vaten, gedurende zes tot acht dagen. De temperatuur wordt hierbij tussen de 30 en 36 graden Celcius gehouden. Daarna volgt de malolactische vergisting. Rijping vindt plaats gedurende twaalf maanden op de traditionele grote eikenhouten vaten.

Geur & Smaak
Deze Nebbiolo van hoge kwaliteit zal in drie tot zes jaar tijd op dronk geraken. Het briljant robijnrood van de wijn zal in die tijd een prachtige ambertoon hebben gekregen. Aroma’s zijn delicaat en aanhoudend fruitig, de smaak krachtig en vol, met mooie tannines. De afdronk is langdurig en elegant.

Serveersuggestie
Te serveren bij mooie vleesgerechten, zoals kalfsvlees en licht wild.

Bovino at your service
Gratis verzending vanaf €80,-*
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis*
30 dagen proefgarantie
Betalen met ideal Betalen met Paypal Betalen met mastercard Betalen met maestro Betalen met Bancontact Betalen met visa Betalen met Afterpay Verzenden via Post NL NIX18 Thuiswinkel Waarborg Trust Ecommerce Europe
Copyright Bovino © 2018 All rights reservedOver Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht