Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
10% korting op ALLE Nederlandse wijn. Bekijk kortingscode.
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
20,80
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie Louis Jadot  - Brouilly Sous les Balloquets

Het herkomstgebied van Brouilly wordt met zo’n 1300 hectare gevormd door 6 dorpjes rond de Mont de Brouilly. De bodem van het Domaine Balloquet bestaat hoofdzakelijk uit granietlagen gemengd met verschillende sedimenten die elk een eigen type wijn voortbrengen. Van de granietgrond met zand komen wijnen met veel fruit; die met leem en klei levert wijnen met structuur en houdbaarheid.

De geplukte druiven ondergaan een schilinweking gedurende 10 tot 12 dagen voordat ze vergisten op hout of staal. Daarna worden ze gemengd.

Deze Brouilly is een volle wijn, met florale en aardse aroma’s. Hij is gul van smaak met rijpe bessen, kersen en iets van zoethout. Het is een wijn die zeer goed past bij geroosterd rund en lamsvlees en perfect samengaat met niet te geprononceerde kazen.

Bij voorkeur jong en licht gekoeld te drinken hoewel de wijn moeiteloos nog drie tot vijf jaar op fles kan rijpen.

Klimaat/Terroir

Een landklimaat met warme zomers en koude winters. De bodem bestaat uit graniet, met een bovenlaag van kiezel en zand.

Vinificatie

Drie tot vier weken vergisting van de ontsteelde druiven op lage temperatuur.

Druiven

Gamay

Alcoholpercentage

14%

Geur & Smaak

Een ronde, soepele wijn met zacht rood fruit en florale tonen.

Serveersuggestie

Te serveren bij charcuterie of milde kazen.

Weetje

Brouilly is de grootste cru uit de Beaujolais. De stijl is meestal eleganter dan die van wijnen uit de Côte de Brouilly, die van vulkanische hellingen afkomstig zijn.

Andere consumenten kochten ook