https://www.bovino.nl/wijn/rode-wijn/j-lohr-winery-paso-robles-cabernet-sauvignon-0-75-2015/_381_w_4_558_NL_1
Klantenservice: 085 401 62 90 Klantenbeoordeling: 9.3/10
Meer dan 1.500 kwaliteitswijnen..!
Zoeken naar...
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
Proefgarantie
Kwaliteitswijnen
Snelle Levertijden
Achteraf betalen
Geklimatiseerde opslag
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel

J. Lohr Winery

J. Lohr Winery - Paso Robles Cabernet-Sauvignon - 0,75 - 2015

Artikelnummer110-510
KleurRood
StreekCentral Coast
Druifcabernet sauvignon
WijnhuisJ. Lohr Winery
Jaar2015
17,95 Prijs per fles
Levering binnen 1 werkdag

De cabernet sauvignon voor deze wijn komt van wijngaarden tegenover de Paso Robles wijnkelders. De bodem is hier zeer gevarieerd en bestaat uit delen grind, klei, leem en kalk. Iedere ondergrond heeft een voor de druif ideaal type onderstok zodat de vruchtjes de optimale expressie van hun terroir bereiken.

Daarnaast wordt de wijn voor extra balans en kracht versneden met acht procent petite sirah, zes procent syrah, vijf procent petit verdot, twee procent carignan, een procent merlot en twee procent overige variëteiten. De assemblage gaat vervolgens veertien tot zestien maanden op eikenhouten vaten.

Deze intens donkerrode wijn met paarse gloed is daarna voor nieuwe wereld begrippen opvallend droog. In de geur domineert kersenjam, ondersteund door een aangename roostertoon.

In de mond is de Paso Robles eveneens rijp met kersen en zwarte bessen, is hij mooi in balans met zachte tannines, kruiderijen, iets van volle melk en een indrukrijke nasmaak. Een Amerikaanse hoogvlieger dus die uitstekend combineert met biefstuk, gerechten met tomatensaus, belegen kazen en goed gezelschap.

 

Klimaat/Terroir
De wijngaarden liggen aan de “open” kustlijn in de buurt van Santa Barbara. Overdag is het hier erg warm, maar ’s nachts koelt de omgeving sterk af, waardoor de druiven langzaam naar perfectie kunnen rijpen.

Vinificatie
Nadat de druiven geplukt zijn, wordt de cabernet sauvignon aangevuld met 8% petite sirah, 6% syrah, 5% petit verdot, 2% carignan, 1% merlot en 2% overige variëteiten. Na de vergisting gaat deze blend vervolgens 14 tot 16 maanden op eikenhouten vaten.

Geur & Smaak
In de mond is de Paso Robles rijp met kersen en zwarte bessen, een mooie balans en zachte tannines, kruiderijen, romigheid en een indrukwekkende afdronk.

Serveersuggestie
Een favoriet bij pasta gerechten, gegrild vlees en zoute kazen.

Weetje
Jerry Lohr besloot eind jaren '60 in de wijn te gaan. Hij was al boer, dus hij begon niet helemaal als “landbouwleek”. Lohr concentreerde zich op Monterey waar hij begin jaren '70 zijn eerste wijngaarden in Arroyo Seco kocht.

Omschrijving

De cabernet sauvignon voor deze wijn komt van wijngaarden tegenover de Paso Robles wijnkelders. De bodem is hier zeer gevarieerd en bestaat uit delen grind, klei, leem en kalk. Iedere ondergrond heeft een voor de druif ideaal type onderstok zodat de vruchtjes de optimale expressie van hun terroir bereiken.

Daarnaast wordt de wijn voor extra balans en kracht versneden met acht procent petite sirah, zes procent syrah, vijf procent petit verdot, twee procent carignan, een procent merlot en twee procent overige variëteiten. De assemblage gaat vervolgens veertien tot zestien maanden op eikenhouten vaten.

Deze intens donkerrode wijn met paarse gloed is daarna voor nieuwe wereld begrippen opvallend droog. In de geur domineert kersenjam, ondersteund door een aangename roostertoon.

In de mond is de Paso Robles eveneens rijp met kersen en zwarte bessen, is hij mooi in balans met zachte tannines, kruiderijen, iets van volle melk en een indrukrijke nasmaak. Een Amerikaanse hoogvlieger dus die uitstekend combineert met biefstuk, gerechten met tomatensaus, belegen kazen en goed gezelschap.

 

Klimaat/Terroir
De wijngaarden liggen aan de “open” kustlijn in de buurt van Santa Barbara. Overdag is het hier erg warm, maar ’s nachts koelt de omgeving sterk af, waardoor de druiven langzaam naar perfectie kunnen rijpen.

Vinificatie
Nadat de druiven geplukt zijn, wordt de cabernet sauvignon aangevuld met 8% petite sirah, 6% syrah, 5% petit verdot, 2% carignan, 1% merlot en 2% overige variëteiten. Na de vergisting gaat deze blend vervolgens 14 tot 16 maanden op eikenhouten vaten.

Geur & Smaak
In de mond is de Paso Robles rijp met kersen en zwarte bessen, een mooie balans en zachte tannines, kruiderijen, romigheid en een indrukwekkende afdronk.

Serveersuggestie
Een favoriet bij pasta gerechten, gegrild vlees en zoute kazen.

Weetje
Jerry Lohr besloot eind jaren '60 in de wijn te gaan. Hij was al boer, dus hij begon niet helemaal als “landbouwleek”. Lohr concentreerde zich op Monterey waar hij begin jaren '70 zijn eerste wijngaarden in Arroyo Seco kocht.

Bovino at your service.. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis Gratis verzending boven de €80,-* Proefgarantie Gratis retouneren
Betalen met ideal Betalen met Paypal Betalen met mastercard Betalen met maestro Betalen met visa Betalen met Bancontact Betalen met Klarna Verzenden via Post NL Thuiswinkel Waarborg Trust Ecommerce Europe
Over Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Bovino B.V. | Tel. 085 401 62 90 | info@bovino.nl | Kwaliteitswijnen sinds 1967