https://www.bovino.nl/wijn/rode-wijn/de-trafford-blueprint-shiraz-0-75-2013/_381_w_4_428_NL_1
Klantenservice: 085 401 62 90 Klantenbeoordeling: 9.2/10
Meer dan 2.000 kwaliteitswijnen..!
Zoeken naar...
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
Proefgarantie
Kwaliteitswijnen
Snelle Levertijden
Achteraf betalen
Geklimatiseerde opslag
 
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel

De Trafford

De Trafford - Blueprint Shiraz - 0,75 - 2013

Artikelnummer110-561
KleurRood
LandZuid-Afrika
Druifshiraz
Jaar2013
24,60 Prijs per fles
Levering binnen 2-3 werkdagenLevering binnen 2-3 werkdagen

De druiven voor deze wijn komen hoofdzakelijk van de noordoostelijk georiënteerde Keermont-wijngaard. De gemiddeld negen jaar oude stokken staan hier in een bodem van los graniet. De rest van de oogst komt van de Mont Fleur-gaard, een steil, zeer stenig naar het westen gericht perceel waar de opbrengst per hectare de helft kleiner is dan van het keermont-domein.

De voorzichtig in 20-kilokratjes vervoerde druiven worden meteen ontsteeld en licht gekneusd in open foeders overgestoken. Gedurende twaalf dagen mogen de natuurlijke gistkolonies rond de dertig graden Celsius (!) hun werk doen, daarbij geholpen door een driemaaldaagse onderduwing van de drijvende schillenhoed (pigeage). Het spontaan aflopende sap wordt gemengd met het perssap zodat de assemblage in eiken vaten een melkzure gisting kan ondergaan. Na twintig maanden gaat de wijn ongefilterd in de fles.

 

Klimaat/Terroir
Zeeklimaat met warme zomers en milde winters. De druiven zijn grotendeels afkomstig uit de Keermontwijngaard. De bodem is rijk aan graniet en de wijngaard ligt op 300-400 m. hoogte op zeer steile hellingen, gericht naar het noordoosten en het noordwesten.

Vinificatie
De druiven worden na de handmatige pluk meteen ontsteeld en licht gekneusd en daarna op open tanks overgestoken. Gedurende doen de natuurlijke gistcellen zestien dagen hun werk op 30˚C. De wijn vergist 21 dagen in gebruikte Franse eikenhouten vaten en komt dan ongefilterd in de fles.

Geur & Smaak
Helder dieprode kleur en aroma’s van rijp rood bessenfruit, verse kruiden, zwarte peper en eucalyptus. Volle, rijke smaak met levendige zuren, elegante tannines en een lange afdronk.

Serveersuggestie
Uitstekende begeleider van kruidige stoofgerechten met rood vlees of langzaam geroosterde pork belly.

Omschrijving

De druiven voor deze wijn komen hoofdzakelijk van de noordoostelijk georiënteerde Keermont-wijngaard. De gemiddeld negen jaar oude stokken staan hier in een bodem van los graniet. De rest van de oogst komt van de Mont Fleur-gaard, een steil, zeer stenig naar het westen gericht perceel waar de opbrengst per hectare de helft kleiner is dan van het keermont-domein.

De voorzichtig in 20-kilokratjes vervoerde druiven worden meteen ontsteeld en licht gekneusd in open foeders overgestoken. Gedurende twaalf dagen mogen de natuurlijke gistkolonies rond de dertig graden Celsius (!) hun werk doen, daarbij geholpen door een driemaaldaagse onderduwing van de drijvende schillenhoed (pigeage). Het spontaan aflopende sap wordt gemengd met het perssap zodat de assemblage in eiken vaten een melkzure gisting kan ondergaan. Na twintig maanden gaat de wijn ongefilterd in de fles.

 

Klimaat/Terroir
Zeeklimaat met warme zomers en milde winters. De druiven zijn grotendeels afkomstig uit de Keermontwijngaard. De bodem is rijk aan graniet en de wijngaard ligt op 300-400 m. hoogte op zeer steile hellingen, gericht naar het noordoosten en het noordwesten.

Vinificatie
De druiven worden na de handmatige pluk meteen ontsteeld en licht gekneusd en daarna op open tanks overgestoken. Gedurende doen de natuurlijke gistcellen zestien dagen hun werk op 30˚C. De wijn vergist 21 dagen in gebruikte Franse eikenhouten vaten en komt dan ongefilterd in de fles.

Geur & Smaak
Helder dieprode kleur en aroma’s van rijp rood bessenfruit, verse kruiden, zwarte peper en eucalyptus. Volle, rijke smaak met levendige zuren, elegante tannines en een lange afdronk.

Serveersuggestie
Uitstekende begeleider van kruidige stoofgerechten met rood vlees of langzaam geroosterde pork belly.

Bovino at your service.. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis* Gratis verzending boven de €80,-* Proefgarantie Gratis retouneren
Betalen met ideal Betalen met Paypal Betalen met mastercard Betalen met maestro Betalen met visa Betalen met Bancontact Betalen met Afterpay Verzenden via Post NL Thuiswinkel Waarborg Trust Ecommerce Europe
Over Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Bovino B.V. | Tel. 085 401 62 90 | info@bovino.nl | Kwaliteitswijnen sinds 1967