Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
12,30
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de De Moya Gloria Monastrell

De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. De familie komt oorspronkelijk uit België en staat daar bekend om haar expertise op het gebied van succesvolle 'turnarounds': verlieslijdende bedrijven weer winstgevend maken. Out-of-the-box denken is daarbij onontbeerlijk. En dat, samen met hun bourgondische instelling, is nu precies wat de familie er uiteindelijk toe gebracht heeft om een wijnbedrijf te starten en wijnen te gaan maken van lokale druiven. In hun wijngaarden, verborgen in de bergen van Valencia, combineren zij namelijk het beste van twee werelden: oude wijnranken met bijna uitgestorven druivenrassen aan de ene kant en de modernste vinificatietechnieken aan de andere kant. Dit resulteert ieder jaar weer in complexe en spannende wijnen van onder andere bobal, monastrell (rood) en merseguera (wit).

Klimaat & Terroir

Mediterraan klimaat met droge, hete zomers. De wijngaarden liggen op 650 meter hoogte en hebben een oostelijke expositie. De bodem is zanderig met kalkdelen uit het Krijt-tijdperk. De wijngaarden zijn 40 jaar oud en de rendementen zijn zeer laag.

Vinificatie

De druiven worden vergist in eikenhouten vaten van 1000L. De 'hoed' wordt handmatig ondergedompeld. Alleen de wijn die spontaan afloopt wordt gebruikt. De rijping duurt 12 maanden en vindt plaats in gebruikte Franse eiken vaten van 225L en 1000L.

Druiven

Monastrell

Alcoholpercentage

14.5%

Geur & Smaak

Aromatisch met tonen van bramen, frambozen, aalbes en rabarber. In de afdronk lichte roostertonen.

Serveersuggestie

Serveer bij rijke gerechten zoals ribbetjes, paddenstoelen, eend, lamsrack en worstjes.

Weetje

Monastrell houdt van hitte. Alleen dan komt hij perfect tot rijping en ontstaan er ook geen schimmels in de dichte druiventrossen. Om die reden verbouwt De Moya zijn Monastrell in de regio Alicante, waar het klimaat warmer is dan in Valencia.

Onderscheidingen

Harold Hamersma: 8+ (Vintage 2016)

Andere consumenten kochten ook