https://www.bovino.nl/wijn/rode-wijn/cervoles-cervoles-negre-0-75-2013/_381_w_4_347_NL_1
Klantenservice: 085 401 62 90 Klantenbeoordeling: 9.2/10
Meer dan 1.500 kwaliteitswijnen..!
Zoeken naar...
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
Proefgarantie
Kwaliteitswijnen
Snelle Levertijden
Achteraf betalen
Geklimatiseerde opslag
 
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel

Cervoles

Cérvoles - Cérvoles Negre - 0,75 - 12/14

Artikelnummer110-332
KleurRood
LandSpanje
StreekCosters del Segre
Druifcarbernet
 merlot
 tempranillo
WijnhuisCérvoles
Jaar2012
 2014
21,75 Prijs per fles
Levering binnen 1 werkdagLevering binnen 1 werkdag

Bij een temperatuur rond de 27 graden Celsius vergist het kelderteam van Cérvoles de - tijdens de nacht en vroegste uurtjes - handgeplukte tempranillo, cabernet sauvignon, garnacha en merlot, afkomstig van eigen wijngaarden met oude stokken van gemiddeld meer dan dertig jaar. De tempranillo komt medio september van de ranken, de merlot anderhalve week later. In oktober komt eerst garnacha aan de beurt terwijl cabernet in de tweede week wordt geoogst. In de uiteindelijke assemblage ligt de verhouding op 38% tempranillo, 32% cabernet sauvignon, 18% garnacha en 12% merlot.

Een twaalf maanden durend verblijf in het fijnste eikenhout draagt ertoe bij dat de kersendonkerrode Negre geurt en smaakt naar zoethout, pruimenjam en aardbeien op siroop. Maar ook naar kruiden, karamel en chocola. De wijn is prachtig rijp, talmt lang na in de mond en bezit die verleidelijkheid die telkens doet verlangen naar een volgende slok.

 

Klimaat/Terroir
Een warm klimaat. De bodems bestaan uit klei en leem.

Vinificatie
De druiven worden geperst en in houten fusten van Frans eiken vergist, waarbij regelmatig ‘pigéage’ plaatsvindt, en daarna gedurende 12 maanden gerijpt, waarna het blenden plaatsvindt.

 Geur & Smaak
Een twaalf maanden durend verblijf in het fijnste eikenhout draagt ertoe bij dat de kersendonkerrode Negre geurt en smaakt naar zoethout, aardbeien en pruimen met tonen van karamel en chocolade. De wijn is rijp, talmt lang na in de mond en bezit die verleidelijkheid die telkens doet verlangen naar een volgende slok.

Serveersuggestie
Te serveren bij rijke gerechten met rijke vleesgerechten en geharde kazen.

Weetje
Het gebruik van vaten is bij Cérvoles aan strenge eisen gebonden. Zo wordt alleen gebruik gemaakt van langzaam groeiend eikenhout dat de tonneliers op een speciale manier toasten. Op dit moment beschikt Cérvoles over driehonderd vaten. De vaten worden na 3 jaar gebruik vervangen

Andere aanbevelingen
Cérvoles - Cérvoles Blanc - 0,75 - 2015
Cérvoles - Cérvoles Blanc - 0,75 - 2015
Cervoles
Artikelnummer110-331
Levering binnen 1 werkdagLevering binnen 1 werkdag
WijnhuisCérvoles
21,35 Prijs per fles
Cérvoles - Colors Blanc - 0,75 - 2016
bestseller
Cérvoles - Colors Blanc - 0,75 - 2016
Cervoles
Artikelnummer110-329
Levering binnen 1 werkdagLevering binnen 1 werkdag
WijnhuisCérvoles
11,50 Prijs per fles
Barón de Ley - Club Privado (semi-crianza) - 0,75 - 2016
bestseller
Barón de Ley - Club Privado (semi-crianza) - 0,75 - 2016
Levering binnen 1 werkdagLevering binnen 1 werkdag
WijnhuisBaron de Léy
8,40 Prijs per fles
De Moya - Maria Bobal - 0,75 - 2015
De Moya - Maria Bobal - 0,75 - 2015
De Moya
Artikelnummer110-847
Levering binnen 1 werkdagLevering binnen 1 werkdag
WijnhuisBodega de Moya
11,65
 
Omschrijving

Bij een temperatuur rond de 27 graden Celsius vergist het kelderteam van Cérvoles de - tijdens de nacht en vroegste uurtjes - handgeplukte tempranillo, cabernet sauvignon, garnacha en merlot, afkomstig van eigen wijngaarden met oude stokken van gemiddeld meer dan dertig jaar. De tempranillo komt medio september van de ranken, de merlot anderhalve week later. In oktober komt eerst garnacha aan de beurt terwijl cabernet in de tweede week wordt geoogst. In de uiteindelijke assemblage ligt de verhouding op 38% tempranillo, 32% cabernet sauvignon, 18% garnacha en 12% merlot.

Een twaalf maanden durend verblijf in het fijnste eikenhout draagt ertoe bij dat de kersendonkerrode Negre geurt en smaakt naar zoethout, pruimenjam en aardbeien op siroop. Maar ook naar kruiden, karamel en chocola. De wijn is prachtig rijp, talmt lang na in de mond en bezit die verleidelijkheid die telkens doet verlangen naar een volgende slok.

 

Klimaat/Terroir
Een warm klimaat. De bodems bestaan uit klei en leem.

Vinificatie
De druiven worden geperst en in houten fusten van Frans eiken vergist, waarbij regelmatig ‘pigéage’ plaatsvindt, en daarna gedurende 12 maanden gerijpt, waarna het blenden plaatsvindt.

 Geur & Smaak
Een twaalf maanden durend verblijf in het fijnste eikenhout draagt ertoe bij dat de kersendonkerrode Negre geurt en smaakt naar zoethout, aardbeien en pruimen met tonen van karamel en chocolade. De wijn is rijp, talmt lang na in de mond en bezit die verleidelijkheid die telkens doet verlangen naar een volgende slok.

Serveersuggestie
Te serveren bij rijke gerechten met rijke vleesgerechten en geharde kazen.

Weetje
Het gebruik van vaten is bij Cérvoles aan strenge eisen gebonden. Zo wordt alleen gebruik gemaakt van langzaam groeiend eikenhout dat de tonneliers op een speciale manier toasten. Op dit moment beschikt Cérvoles over driehonderd vaten. De vaten worden na 3 jaar gebruik vervangen

Bovino at your service.. Op werkdagen voor 18:00 uur besteld, volgende dag in huis* Gratis verzending boven de €80,-* Proefgarantie Gratis retouneren
Betalen met ideal Betalen met Paypal Betalen met mastercard Betalen met maestro Betalen met visa Betalen met Bancontact Betalen met Klarna Verzenden via Post NL Thuiswinkel Waarborg Trust Ecommerce Europe
Over Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Bovino B.V. | Tel. 085 401 62 90 | info@bovino.nl | Kwaliteitswijnen sinds 1967