https://www.bovino.nl/wijn/rode-wijn/bodegas-ramon-roqueta-tempranillo-c-s-reserva-0-75-12-13/_381_w_4_352_NL_1
Klantenservice: 085 401 62 90 Klantenbeoordeling: 9.3/10
Meer dan 1.500 kwaliteitswijnen..!
Zoeken naar...
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Winkelmandje
Proefgarantie
Kwaliteitswijnen
Snelle Levertijden
Achteraf betalen
Geklimatiseerde opslag
 
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel

Bodegas Ramon Roquetta

Bodegas Ramón Roqueta - Tempranillo/C-S Reserva - 0,75 - 12/13

Artikelnummer110-337
KleurRood
LandSpanje
StreekCatalunya
Druifcabernet sauvignon
 tempranillo
WijnhuisBodegas Ramón Roqueta
Jaar2012
 2013
7,10 Prijs per fles
Levering binnen 2-3 werkdagen

De Reserva van Ramón Roqueta is een blend van cabernet sauvignon (60%) en tempranillo (40%) afkomstig van vijftien jaar oude stokken. Beide variëteiten groeien op relatief hooggelegen percelen, tussen 400 en 500 meter boven de Middellandse zeespiegel. Dit betekent dat de druiven hier overdag bij gemiddeld 35 ° Celsius genieten van veel warmte en zonneschijn terwijl de temperatuur s’nachts kan dalen tot ongeveer 18 graden. Ideale rijpingsomstandigheden dus en dat is terug te proeven in de wijn.

Na de inweking en vergisting van de rijpe druiven volgt rust op Amerikaans (70%) en Frans eikenhout. Als de wijn gebotteld kan worden geurt en smaakt hij verleidelijk naar kersen, kruiden die in de bergen voorkomen en vanille. Waar de cabernet zorgt voor stevigheid maakt de tempranillo de wijn wat zachter en ronder van structuur waardoor het geheel prettig drinkt. Niet alleen als plezierig glas vóór het eten, maar net zo goed als begeleider van geroosterd vlees, sudderpotjes en hardere kaassoorten.

 

Klimaat/Terroir
Een mediterraan klimaat. De bodems bestaat uit voornamelijk leem en klei.

Vinificatie
Na de inweking en vergisting van de rijpe druiven volgt 12 maanden rijping op Amerikaans (70%) en Frans eikenhout.

Geur & Smaak 
De wijn geurt en smaakt verleidelijk naar kersen, kruiden en vanille. Waar de cabernet zorgt voor stevigheid maakt de tempranillo de wijn wat zachter en ronder van structuur waardoor het geheel prettig drinkt.

Serveersuggestie
Niet alleen als plezierig glas vóór het eten, maar net zo goed heerlijk als begeleider van geroosterd vlees, stoofpotten en hardere kaassoorten.

Weetje
De druiven komen deels van de 127 hectare eigen wijnpercelen, de overige trossen worden opgekocht van lokale telers. Hoewel het etiket de Denominación Catalunya draagt, liggen de gaarden voor de wijnen van Ramón Roqueta geografisch gezien merendeels in de Plá de Bages, op een hoogte tussen 400 en 600 meter boven de Middellandse zeespiegel.

Omschrijving

De Reserva van Ramón Roqueta is een blend van cabernet sauvignon (60%) en tempranillo (40%) afkomstig van vijftien jaar oude stokken. Beide variëteiten groeien op relatief hooggelegen percelen, tussen 400 en 500 meter boven de Middellandse zeespiegel. Dit betekent dat de druiven hier overdag bij gemiddeld 35 ° Celsius genieten van veel warmte en zonneschijn terwijl de temperatuur s’nachts kan dalen tot ongeveer 18 graden. Ideale rijpingsomstandigheden dus en dat is terug te proeven in de wijn.

Na de inweking en vergisting van de rijpe druiven volgt rust op Amerikaans (70%) en Frans eikenhout. Als de wijn gebotteld kan worden geurt en smaakt hij verleidelijk naar kersen, kruiden die in de bergen voorkomen en vanille. Waar de cabernet zorgt voor stevigheid maakt de tempranillo de wijn wat zachter en ronder van structuur waardoor het geheel prettig drinkt. Niet alleen als plezierig glas vóór het eten, maar net zo goed als begeleider van geroosterd vlees, sudderpotjes en hardere kaassoorten.

 

Klimaat/Terroir
Een mediterraan klimaat. De bodems bestaat uit voornamelijk leem en klei.

Vinificatie
Na de inweking en vergisting van de rijpe druiven volgt 12 maanden rijping op Amerikaans (70%) en Frans eikenhout.

Geur & Smaak 
De wijn geurt en smaakt verleidelijk naar kersen, kruiden en vanille. Waar de cabernet zorgt voor stevigheid maakt de tempranillo de wijn wat zachter en ronder van structuur waardoor het geheel prettig drinkt.

Serveersuggestie
Niet alleen als plezierig glas vóór het eten, maar net zo goed heerlijk als begeleider van geroosterd vlees, stoofpotten en hardere kaassoorten.

Weetje
De druiven komen deels van de 127 hectare eigen wijnpercelen, de overige trossen worden opgekocht van lokale telers. Hoewel het etiket de Denominación Catalunya draagt, liggen de gaarden voor de wijnen van Ramón Roqueta geografisch gezien merendeels in de Plá de Bages, op een hoogte tussen 400 en 600 meter boven de Middellandse zeespiegel.

Bovino at your service.. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis Gratis verzending boven de €80,-* Proefgarantie Gratis retouneren
Over Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Bovino B.V. | Getelberg 34 | 6121 XR Born | Tel. 085 401 62 90 | info@bovino.nl | Kwaliteitswijnen sinds 1967