https://www.bovino.nl/wijn/mousserende-wijn/luigi-einaudi-moscato-d-asti-0-75-16-17/_381_w_14_443_NL_1
Klantenservice: 085 401 62 90 Klantenbeoordeling: 9.3/10
Meer dan 1.500 kwaliteitswijnen..!
Zoeken naar...
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Winkelmandje
Proefgarantie
Kwaliteitswijnen
Snelle Levertijden
Achteraf betalen
Geklimatiseerde opslag
 
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel

Luigi Einaudi

Luigi Einaudi - Moscato d’Asti - 0,75 - 16/17

Artikelnummer110-411
KleurWit
LandItalië
StreekPiemonte
Druifmoscato d'asti
WijnhuisLuigi Einaudi
Jaar2016
14,10 Prijs per fles
Levering binnen 1 werkdag

De Einaudi familie heeft een uitstekende reputatie als het om Moscato gaat. En juist om die reputatie hoog te houden, lieten Paola Einaudi en haar man in 1993 de gehele kelder ingrijpend renoveren. Want zoals bekend, dit type wijn stelt hoge eisen aan hygiëne en techniek.

De moscatodruiven worden volrijp geplukt. Na een voorzichtige persing volgt een koele vergisting van het sap tot het gewenste evenwicht tussen alcohol en restsuiker is verkregen. De fermentatie wordt onderbroken door de temperatuur stevig te verlagen. Dan wordt de wijn onder druk gefilterd en direct gebotteld om de maximale fruitexpressie en het natuurlijke koolzuur te behouden.

De Moscato van Einaudi is dan aantrekkelijk, geurend naar muskaat, zoetfrisse appel en peer. De mousse is elegant en feestelijk en maakt de weg makkelijk vrij voor smaakaroma’s als rijpe perzik en exotisch sprankelend zoetzuur fruit. Met zes procent alcohol is deze wijn – jong gedronken - uitermate geschikt als aperitief maar juist zo ideaal bij desserts op basis van fruit en ijs.

 

Klimaat/Terroir
Mediterraan. De bodems bestaan uit kalksteen, klei en mergel.

Vinificatie
De moscatodruiven worden volrijp geplukt. Na een voorzichtige persing volgt een koele vergisting van het sap tot het gewenste evenwicht tussen alcohol en restsuiker is verkregen. De fermentatie wordt onderbroken door de temperatuur flink te verlagen. Dan wordt de wijn onder druk gefilterd en direct gebotteld om de maximale fruitexpressie en het natuurlijke koolzuur te behouden.

Geur & Smaak
De Moscato van Einaudi is dan aantrekkelijk, geurend naar muskaat, zoetfrisse appel en peer. De mousse is elegant en feestelijk en maakt de weg makkelijk vrij voor smaakaroma’s als rijpe perzik en exotisch sprankelend zoetzuur fruit.

Serveersuggestie
Met nog geen zes procent alcohol is deze wijn – jong gedronken - uitermate geschikt als aperitief maar juist zo ideaal bij desserts op basis van fruit en ijs.

Omschrijving

De Einaudi familie heeft een uitstekende reputatie als het om Moscato gaat. En juist om die reputatie hoog te houden, lieten Paola Einaudi en haar man in 1993 de gehele kelder ingrijpend renoveren. Want zoals bekend, dit type wijn stelt hoge eisen aan hygiëne en techniek.

De moscatodruiven worden volrijp geplukt. Na een voorzichtige persing volgt een koele vergisting van het sap tot het gewenste evenwicht tussen alcohol en restsuiker is verkregen. De fermentatie wordt onderbroken door de temperatuur stevig te verlagen. Dan wordt de wijn onder druk gefilterd en direct gebotteld om de maximale fruitexpressie en het natuurlijke koolzuur te behouden.

De Moscato van Einaudi is dan aantrekkelijk, geurend naar muskaat, zoetfrisse appel en peer. De mousse is elegant en feestelijk en maakt de weg makkelijk vrij voor smaakaroma’s als rijpe perzik en exotisch sprankelend zoetzuur fruit. Met zes procent alcohol is deze wijn – jong gedronken - uitermate geschikt als aperitief maar juist zo ideaal bij desserts op basis van fruit en ijs.

 

Klimaat/Terroir
Mediterraan. De bodems bestaan uit kalksteen, klei en mergel.

Vinificatie
De moscatodruiven worden volrijp geplukt. Na een voorzichtige persing volgt een koele vergisting van het sap tot het gewenste evenwicht tussen alcohol en restsuiker is verkregen. De fermentatie wordt onderbroken door de temperatuur flink te verlagen. Dan wordt de wijn onder druk gefilterd en direct gebotteld om de maximale fruitexpressie en het natuurlijke koolzuur te behouden.

Geur & Smaak
De Moscato van Einaudi is dan aantrekkelijk, geurend naar muskaat, zoetfrisse appel en peer. De mousse is elegant en feestelijk en maakt de weg makkelijk vrij voor smaakaroma’s als rijpe perzik en exotisch sprankelend zoetzuur fruit.

Serveersuggestie
Met nog geen zes procent alcohol is deze wijn – jong gedronken - uitermate geschikt als aperitief maar juist zo ideaal bij desserts op basis van fruit en ijs.

Bovino at your service.. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis Gratis verzending boven de €80,-* Proefgarantie Gratis retouneren
Over Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Bovino B.V. | Getelberg 34 | 6121 XR Born | Tel. 085 401 62 90 | info@bovino.nl | Kwaliteitswijnen sinds 1967