https://www.bovino.nl/wijn/mousserende-wijn/champagne/laurent-perrier-brut-vintage-in-cadeaudoos-0-75-06-07/_381_w_17_16_NL_1
Klantenservice: 085 401 62 90 Klantenbeoordeling: 9.3/10
Meer dan 1.500 kwaliteitswijnen..!
Zoeken naar...
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Winkelmandje
Proefgarantie
Kwaliteitswijnen
Snelle Levertijden
Achteraf betalen
Geklimatiseerde opslag
 
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel

Laurent Perrier

Laurent Perrier - Brut Vintage in cadeaudoos - 0,75 - 06/07

Artikelnummer110-016
KleurWit
LandFrankrijk
StreekChampagne
Druifchardonnay
 Pinot Noir
WijnhuisLaurent-Perrier
Jaar2004
54,40 Prijs per fles
Levering binnen 2-3 werkdagen

Laurent-Perrier brengt slechts in zeldzaam goede oogstjaren een millésimé op de markt. De bedoeling is daarbij het typische karakter van dat jaar tot uiting te brengen in de wijn. De millésiméwijnen van Laurent-Perrier zijn daardoor altijd ongemeen zuiver, volkrachtig en boeiend aromatisch. En voorzien van een groot bewaarpotentieel. Precies in de lijn van het huis dus.

Maar deze Vintagewijnen zijn bovenal erg schaars. Dit omdat de meeste wijnen van een goed oogstjaar uiteindelijk geassembleerd plegen te worden in de 'gewone meerjaargangswijnen'. En dus moet de oogst in een jaar voor millésimé ook groter zijn dan normaal.

Voor de Brut Vintage worden alleen basiswijnen gebruikt uit de beste crus of gemeenten.

Brut met oogstjaar wordt alleen gemaakt in zeer goede jaren van basiswijnen uit dertien grands crus. Het oogstjaar 2004 verloopt in het algemeen onder uitstekende weersomstandigheden, met weinig regen en een zachte winter. De vruchtzetting begint half juni en gaat gepaard met storm, hagel en buien. Dit wordt gelukkig ruimschoots goedgemaakt door een prachtige “indian summer” met drie weken zonnig weer, maar koele nachten, uitstekend voor de rijping. De geoogste trossen zijn dan ook van goede kwaliteit, met een uitstekende rijpingsgraad.

De wijn is samengesteld uit gelijke delen chardonnay en pinot noir. De rijping van zes jaar op zijn gist verleent de wijn een surplus aan complexiteit. Laurent-Perriers Vintage is daarom ook krachtiger en voller dan de standaard Brut.

De Brut Vintage 2004 is een rijk gestructureerde en buitengewoon elegante wijn die desgewenst nog een paar jaar kan rijpen op fles. Een geweldige maaltijdchampagne, bij voorkeur bij vis, gevogelte en wit vlees.

 

Klimaat/Terroir
Een koel klimaat met kalkrijke bodems

Vinificatie
Méthode Champenoise: de tweede gisting van de wijn heeft op fles plaatsgevonden. De champagne rijpte zes jaar op zijn gistcellen.

Geur & Smaak
(2004) Chardonnay gaf in 2004 rijke, complexe, maar elegante wijnen met uitgesproken aroma’s van wit fruit, citrus en witte bloemen. Pinot noir zorgde voor wijnen met body, complexiteit en tonen van rijpe kersen en bessen. De uiteindelijke champagne heeft een verfijnde geur van verse ananas, gedroogde abrikoos en amandelen. De smaak is rond met tonen van witte perzik en mirabellen. De balans is prachtig en de afdronk zeer levendig.

Serveersuggestie
Schenken op een temperatuur tussen 9 en 11 graden bij rijke visgerechten, gegrild gevogelte, varkenshaas of kalfsvlees met morieljes.

Weetje
De Brut Millésimé 2004 kan geweldig ouderen.

Omschrijving

Laurent-Perrier brengt slechts in zeldzaam goede oogstjaren een millésimé op de markt. De bedoeling is daarbij het typische karakter van dat jaar tot uiting te brengen in de wijn. De millésiméwijnen van Laurent-Perrier zijn daardoor altijd ongemeen zuiver, volkrachtig en boeiend aromatisch. En voorzien van een groot bewaarpotentieel. Precies in de lijn van het huis dus.

Maar deze Vintagewijnen zijn bovenal erg schaars. Dit omdat de meeste wijnen van een goed oogstjaar uiteindelijk geassembleerd plegen te worden in de 'gewone meerjaargangswijnen'. En dus moet de oogst in een jaar voor millésimé ook groter zijn dan normaal.

Voor de Brut Vintage worden alleen basiswijnen gebruikt uit de beste crus of gemeenten.

Brut met oogstjaar wordt alleen gemaakt in zeer goede jaren van basiswijnen uit dertien grands crus. Het oogstjaar 2004 verloopt in het algemeen onder uitstekende weersomstandigheden, met weinig regen en een zachte winter. De vruchtzetting begint half juni en gaat gepaard met storm, hagel en buien. Dit wordt gelukkig ruimschoots goedgemaakt door een prachtige “indian summer” met drie weken zonnig weer, maar koele nachten, uitstekend voor de rijping. De geoogste trossen zijn dan ook van goede kwaliteit, met een uitstekende rijpingsgraad.

De wijn is samengesteld uit gelijke delen chardonnay en pinot noir. De rijping van zes jaar op zijn gist verleent de wijn een surplus aan complexiteit. Laurent-Perriers Vintage is daarom ook krachtiger en voller dan de standaard Brut.

De Brut Vintage 2004 is een rijk gestructureerde en buitengewoon elegante wijn die desgewenst nog een paar jaar kan rijpen op fles. Een geweldige maaltijdchampagne, bij voorkeur bij vis, gevogelte en wit vlees.

 

Klimaat/Terroir
Een koel klimaat met kalkrijke bodems

Vinificatie
Méthode Champenoise: de tweede gisting van de wijn heeft op fles plaatsgevonden. De champagne rijpte zes jaar op zijn gistcellen.

Geur & Smaak
(2004) Chardonnay gaf in 2004 rijke, complexe, maar elegante wijnen met uitgesproken aroma’s van wit fruit, citrus en witte bloemen. Pinot noir zorgde voor wijnen met body, complexiteit en tonen van rijpe kersen en bessen. De uiteindelijke champagne heeft een verfijnde geur van verse ananas, gedroogde abrikoos en amandelen. De smaak is rond met tonen van witte perzik en mirabellen. De balans is prachtig en de afdronk zeer levendig.

Serveersuggestie
Schenken op een temperatuur tussen 9 en 11 graden bij rijke visgerechten, gegrild gevogelte, varkenshaas of kalfsvlees met morieljes.

Weetje
De Brut Millésimé 2004 kan geweldig ouderen.

Bovino at your service.. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis Gratis verzending boven de €80,-* Proefgarantie Gratis retouneren
Over Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Bovino B.V. | Getelberg 34 | 6121 XR Born | Tel. 085 401 62 90 | info@bovino.nl | Kwaliteitswijnen sinds 1967