https://www.bovino.nl/wijn/dessert-wijn/taylor-s-select-ruby-0-75/_381_w_69_265_NL_1
Klantenservice: 085 401 62 90 Klantenbeoordeling: 9.3/10
Meer dan 1.500 kwaliteitswijnen..!
Zoeken naar...
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Winkelmandje
Proefgarantie
Kwaliteitswijnen
Snelle Levertijden
Achteraf betalen
Geklimatiseerde opslag
 
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel

Taylors, Fladgate & Yeatman

Taylor`s - Select Ruby - 0,75

Artikelnummer110-259
KleurRood
LandPortugal
StreekDouro
WijnhuisTaylor's, Fladgate & Yeat
11,75 Prijs per fles
Levering binnen 1 werkdag

Taylor’s Select is een ruby port die gemaakt is om direct van te kunnen genieten. De handgeplukte druiven van schist en leistenen bodem worden voor intensieve inweking en remontage naar de wijnkelder vervoerd. Na treding van de vruchtjes – vooral touriga francesa, tinta roriz en touriga nacional - komt de fermentatie van het zoete sap op gang.

De gisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol waarna 3 jaar rijping op houten kuipen en vaten plaatsvindt. Deze diep robijn-, 'ruby'rode port is herkenbaar aan zijn klassieke aroma’s van zwarte bessen en bramen. In de mond is hij lekker rond en mondvullend zwoel met heerlijke rijpe tonen van eveneens donkere vruchten. De Select Ruby heeft een langdurig afdronk met een aangenaam geconcentreerde zoetigheid.

Dit maakt Taylor’s Select Ruby een prima aperitiefwijn die tevens geweldig combineert met rijpe blauwe schimmelkazen. Ideale serveertemperatuur ligt lager dan veelal gedacht wordt: nooit op kamertemperatuur maar tussen 16 en 18° Celsius.

Een geopende fles bij voorkeur consumeren binnen een maand. De wijn is ongeopend enkele jaren houdbaar. Lang bewaren zorgt wel voor een lichte depotvorming zodat decanteren dan is aan te raden.

 

Klimaat/Terroir
Een landklimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en leisteen.

Vinificatie
De handgeplukte druiven worden voor intensieve inweking en remontage naar de wijnkelder vervoerd. Na treding van de vruchtjes komt de fermentatie van het zoete sap op gang. De gisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol waarna drie jaar rijping op houten kuipen en vaten plaatsvindt.

Geur & Smaak
Herkenbaar aan de klassieke aroma’s van zwarte bessen en bramen. In de mond is hij lekker rond en mondvullend zwoel met heerlijke rijpe tonen van eveneens donkere vruchten. De Select Ruby heeft een langdurig afdronk met een aangenaam geconcentreerde zoetigheid.

Serveersuggestie
Te serveren als aperitief en of bij rijpe blauwschimmelkazen.

Weetje
Taylor’s gebruikt voor het versterken van de wijn niet meer de (voorheen verplichte) graanalcohol, maar wijnalcohol van 77%

Omschrijving

Taylor’s Select is een ruby port die gemaakt is om direct van te kunnen genieten. De handgeplukte druiven van schist en leistenen bodem worden voor intensieve inweking en remontage naar de wijnkelder vervoerd. Na treding van de vruchtjes – vooral touriga francesa, tinta roriz en touriga nacional - komt de fermentatie van het zoete sap op gang.

De gisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol waarna 3 jaar rijping op houten kuipen en vaten plaatsvindt. Deze diep robijn-, 'ruby'rode port is herkenbaar aan zijn klassieke aroma’s van zwarte bessen en bramen. In de mond is hij lekker rond en mondvullend zwoel met heerlijke rijpe tonen van eveneens donkere vruchten. De Select Ruby heeft een langdurig afdronk met een aangenaam geconcentreerde zoetigheid.

Dit maakt Taylor’s Select Ruby een prima aperitiefwijn die tevens geweldig combineert met rijpe blauwe schimmelkazen. Ideale serveertemperatuur ligt lager dan veelal gedacht wordt: nooit op kamertemperatuur maar tussen 16 en 18° Celsius.

Een geopende fles bij voorkeur consumeren binnen een maand. De wijn is ongeopend enkele jaren houdbaar. Lang bewaren zorgt wel voor een lichte depotvorming zodat decanteren dan is aan te raden.

 

Klimaat/Terroir
Een landklimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en leisteen.

Vinificatie
De handgeplukte druiven worden voor intensieve inweking en remontage naar de wijnkelder vervoerd. Na treding van de vruchtjes komt de fermentatie van het zoete sap op gang. De gisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol waarna drie jaar rijping op houten kuipen en vaten plaatsvindt.

Geur & Smaak
Herkenbaar aan de klassieke aroma’s van zwarte bessen en bramen. In de mond is hij lekker rond en mondvullend zwoel met heerlijke rijpe tonen van eveneens donkere vruchten. De Select Ruby heeft een langdurig afdronk met een aangenaam geconcentreerde zoetigheid.

Serveersuggestie
Te serveren als aperitief en of bij rijpe blauwschimmelkazen.

Weetje
Taylor’s gebruikt voor het versterken van de wijn niet meer de (voorheen verplichte) graanalcohol, maar wijnalcohol van 77%

Bovino at your service.. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis Gratis verzending boven de €80,-* Proefgarantie Gratis retouneren
Over Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Bovino B.V. | Getelberg 34 | 6121 XR Born | Tel. 085 401 62 90 | info@bovino.nl | Kwaliteitswijnen sinds 1967