https://www.bovino.nl/wijn/dessert-wijn/taylor-s-chip-dry-0-75/_381_w_69_264_NL_1
Klantenservice: 085 401 62 90 Klantenbeoordeling: 9.3/10
Meer dan 1.500 kwaliteitswijnen..!
Zoeken naar...
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Winkelmandje
Proefgarantie
Kwaliteitswijnen
Snelle Levertijden
Achteraf betalen
Geklimatiseerde opslag
 
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel

Taylors, Fladgate & Yeatman

Taylor`s - Chip Dry - 0,75

Artikelnummer110-258
KleurWit
LandPortugal
StreekDouro
WijnhuisTaylor's, Fladgate & Yeat
13,60 Prijs per fles
Levering binnen 2-3 werkdagen

De eerste droge witte aperitiefport aller tijden. Werd in 1934 voor het eerst gemaakt en heeft sindsdien wereldwijd een grote schare liefhebbers verleid. Taylor’s Chip Dry is, naast enkele andere witte variëteiten, hoofdzakelijk gemaakt van handgeplukte malvasia fina afkomstig van de schist en leigronden langs het hoge oostelijk gelegen Douro Superior.

De extra lange gisting van het druivensap wordt door toevoeging van alcohol gestopt op het moment dat het sap reeds een alcoholpercentage heeft van 8 tot 9 %. Hiermee krijgt deze port zijn kenmerkende eetlustopwekkende frisdroge afdronk. Dan volgt 4 tot 5 jaar vatrijping en een eventuele assemblage voor het verkrijgen van de juiste balans.

Omdat Taylor’s Chip Dry in beperkte hoeveelheid wordt geproduceerd krijgt iedere fles een eigen nummer met de vermelding van de naam van de kelder waar de wijn is gerijpt. Dry White is licht strogeel gekleurd. Hij geurt delicaat naar gedroogde abrikozen en dadels. Maar ook ruik je verfijnde eiken tonen, iets van amandel, noten en vijgen.

In de mond is deze droge port verfrissend sappig en rijk aan indrukken van honing en gekonfijt wit fruit. Zijn afdronk is eveneens frisdroog en daarom prettig en aangenaam eetlustopwekkend.

Taylor’s Dry White dient jong en koel – negen tot twaalf graden Celsius - gedronken te worden, liefst uit een traditioneel portglas met een citroenschilletje. Fameus echter is de Chip-Chip: een combinatie van ijs, een derde deel Chip Dry en tweederde deel tonic, verrijkt met een gekneusd blaadje munt of (eventueel) basilicum. Lekker met gezouten amandeltjes. Bewaarpotentieel: Dry White verbetert niet op fles, eenmaal geopend bij voorkeur binnen drie maanden opdrinken.

 

Klimaat/Terroir
Een landklimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent voornamelijk elementen van kalk, kiezel en klei.

Vinificatie
Deze port heeft een kenmerkende frisdroge afdronk, doordat de wijnalcohol later in het proces pas wordt toegevoegd. Dan volgt vier tot vijf jaar vatrijping en de assemblage voor het verkrijgen van de juiste balans.

Geur & Smaak
Geurt delicaat naar gedroogde abrikozen en dadels. Maar ook ruik je verfijnde eiken tonen, iets van amandel, noten en vijgen. In de mond is deze droge port verfrissend sappig en rijk aan indrukken van honing en gekonfijt wit fruit. De afdronk is eveneens fris droog en daarom prettig en aangenaam eetlustopwekkend.

Serveersuggestie
Te serveren als aperitief. Weetje Een heerlijke cocktail: Chip-Chip. 1/3 Taylor’s Chip Dry, 2/3 tonic, gekneusde munt of basilicum.

Omschrijving

De eerste droge witte aperitiefport aller tijden. Werd in 1934 voor het eerst gemaakt en heeft sindsdien wereldwijd een grote schare liefhebbers verleid. Taylor’s Chip Dry is, naast enkele andere witte variëteiten, hoofdzakelijk gemaakt van handgeplukte malvasia fina afkomstig van de schist en leigronden langs het hoge oostelijk gelegen Douro Superior.

De extra lange gisting van het druivensap wordt door toevoeging van alcohol gestopt op het moment dat het sap reeds een alcoholpercentage heeft van 8 tot 9 %. Hiermee krijgt deze port zijn kenmerkende eetlustopwekkende frisdroge afdronk. Dan volgt 4 tot 5 jaar vatrijping en een eventuele assemblage voor het verkrijgen van de juiste balans.

Omdat Taylor’s Chip Dry in beperkte hoeveelheid wordt geproduceerd krijgt iedere fles een eigen nummer met de vermelding van de naam van de kelder waar de wijn is gerijpt. Dry White is licht strogeel gekleurd. Hij geurt delicaat naar gedroogde abrikozen en dadels. Maar ook ruik je verfijnde eiken tonen, iets van amandel, noten en vijgen.

In de mond is deze droge port verfrissend sappig en rijk aan indrukken van honing en gekonfijt wit fruit. Zijn afdronk is eveneens frisdroog en daarom prettig en aangenaam eetlustopwekkend.

Taylor’s Dry White dient jong en koel – negen tot twaalf graden Celsius - gedronken te worden, liefst uit een traditioneel portglas met een citroenschilletje. Fameus echter is de Chip-Chip: een combinatie van ijs, een derde deel Chip Dry en tweederde deel tonic, verrijkt met een gekneusd blaadje munt of (eventueel) basilicum. Lekker met gezouten amandeltjes. Bewaarpotentieel: Dry White verbetert niet op fles, eenmaal geopend bij voorkeur binnen drie maanden opdrinken.

 

Klimaat/Terroir
Een landklimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent voornamelijk elementen van kalk, kiezel en klei.

Vinificatie
Deze port heeft een kenmerkende frisdroge afdronk, doordat de wijnalcohol later in het proces pas wordt toegevoegd. Dan volgt vier tot vijf jaar vatrijping en de assemblage voor het verkrijgen van de juiste balans.

Geur & Smaak
Geurt delicaat naar gedroogde abrikozen en dadels. Maar ook ruik je verfijnde eiken tonen, iets van amandel, noten en vijgen. In de mond is deze droge port verfrissend sappig en rijk aan indrukken van honing en gekonfijt wit fruit. De afdronk is eveneens fris droog en daarom prettig en aangenaam eetlustopwekkend.

Serveersuggestie
Te serveren als aperitief. Weetje Een heerlijke cocktail: Chip-Chip. 1/3 Taylor’s Chip Dry, 2/3 tonic, gekneusde munt of basilicum.

Bovino at your service.. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis Gratis verzending boven de €80,-* Proefgarantie Gratis retouneren
Over Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Bovino B.V. | Getelberg 34 | 6121 XR Born | Tel. 085 401 62 90 | info@bovino.nl | Kwaliteitswijnen sinds 1967