Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
17,30
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Weingut Seeger Blauer Spätburgunder

In 1984 maakte Thomas Seeger zijn eerste wijn als student oenologie aan de Universiteit van Geisenheim. Langzaamaan nam hij steeds meer de leiding op zich over het wijngoed in Leimen dat al sinds 1707 in het bezit van de familie is. Onder Thomas groeide het bedrijf uit tot een van Duitslands topwijnhuizen. Met slechts 10 hectare heeft het al jaren vijf sterren in de toonaangevende Eichelmann-gids. Ondanks Thomas’ talent en de hoge kwaliteit van zijn wijnen, is zijn motto heel eenvoudig: “Wijn moet gewoon lekker smaken“. En zowel smaak als kwaliteit beginnen natuurlijk in de wijngaard. Weingut Seeger bewerkt zijn wijngaarden biologisch, maar is niet gecertificeerd. Ook de rendementen worden laag gehouden, waardoor de wijnen van Seeger worden gekenmerkt door structuur, rijkdom en gezond rijp fruit. Weingut Seeger maakt alleen droge wijnen van druiven die in het relatief warme en zonnige Baden goed rijpen. Vooral Weissburgunder en Spätburgunder, maar ook Grauburgunder en Blaufränkisch.

Klimaat & Terroir

Mild klimaat met veel zonneschijn. De bodem bestaat uit löss, leem en schelpenkalk.

Vinificatie

De druiven ondergaan schilinweking en vergisten in RVS. De wijn rijpt zowel in grote houten vaten als in gebruikte barriques.

Druiven

Spätburgunder

Alcoholpercentage

12%

Geur & Smaak

Robijnrode wijn met de kenmerkende aroma’s van kersen, frambozen, bosbessen, kruiden en een lichte rokerigheid.

Serveersuggestie

Serveer op 15°C. bij gerechten als rundercarpaccio, stoofpotten met gevogelte of konijn, gebraden kalfsmedaillons, gegrilde lamskoteletjes en rijpe kazen.

Weetje

De aanplant in Duitsland van blauwe druivenrassen en met name spätburgunder (pinot noir), is de afgelopen decennia flink toegenomen. In Baden, Pfalz en de Ahr zijn de omstandigheden het gunstigst en daar komen dan ook de beste Spätburgunders vandaan.

Onderscheidingen

Harold Hamersma: 8+ (vintage 2016)

Andere consumenten kochten ook