Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
10% korting op ALLE Nederlandse wijn. Bekijk kortingscode.
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
5,45
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 1-2 werkdagen Levering binnen 1-2 werkdagen

Meer informatie over Vinada Sparkling Rosé

Het idee voor VINADA is geboren vanuit de wens om een goed alternatief te bieden voor alcohol. Een goed alternatief voor alcoholhoudende wijn. Een glas wijn voor iedereen. Een (gezonder) alternatief waar smaak, kwaliteit en beleving behouden blijven. Geen onnodig ingewikkelde terminologie, maar gewoon ‘lekker’. Als het alternatief er is - kun je een keuze maken. Een keuze die je volgens VINADA ’for whatever reason' maakt. De wijn van VINADA kennen haar oorsprong in de wijnstreek Castilla-La Mancha. Het gebied bevindt zich in de zuidelijke helft van Spanje's Meseta central.

Geur en smaak 

De Vinada Sparkling Rosé is een fruitige droge wijn met nuances van rood fruit. De rosé heeft een verfrissende smaak, bevat fijne bubbels, een harmonieuze zuurgraad en subtiele tannines.

Vinificatie 

De druiven worden gefermenteerd en gerijpt volgens de traditionele wijnbereidingsmethode. Tijdens deze traditionele 'vinificatie' worden de druiven heel voorzichtig gekneusd en beginnen de schillen hun kleurstof aan het sap af te geven. Zodra de wijnmaker tevreden is over de tint worden de druiven voorzichtig geperst en de schillen en het sap van elkaar gescheiden. Daarna gaat de vergisting verder. De wijn wordt vlak voor het bottelen gedealcoholiseerd. De dealcoholisatie vindt plaats door middel van vacuümextractie: De volledig gefermenteerde basiswijn wordt gedealcoholiseerd onder vacuüm bij een lage temperatuur. De temperatuur is erg belangrijk voor de smaak. Hoe lager de temperatuur bij dealcoholisatie, hoe meer aroma's en dus smaak, behouden blijven. Dit proces vindt plaats bij 28°C. De vluchtige aroma's van de wijn worden gelijktijdig met de alcohol geëxtraheerd. De aroma's worden direct teruggevoerd naar de gedealcoholiseerde wijn. De verzamelde alcohol wordt extern opgeslagen en gebruikt voor een ander product. De wijn wordt vervolgens gezuiverd, gefilterd en gestabiliseerd.

Druif 

100% tempranillo

Alcoholpercentage 

0%

Serveersuggestie 

De Vinada Sparkling Rosé is perfect als aperitief, bij salades en desserts met fruit.

Andere consumenten kochten ook