Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
12,45
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

Meer informatie over de Villa Giada Barbera d'Asti Surì

Villa Giada ligt in het hart van de wijnstreek Piemonte, tussen de heuvels van Asti en Alba. De ruim 25 hectare wijngaarden liggen rond drie historische boerderijen. Cascina Ceirole in Canelli is met zeven hectare druivenstokken en een rijpingskelder het centrum van het wijnbedrijf. Hier begon eind achttiende eeuw de wijngeschiedenis van de familie Faccio. Cascina Dani in Agliano Terme is het hart van het productiegebied voor barbera en voor deze druif het beste terroir. De 14 hectare barbera van Villa Giada groeien op een ideale locatie met een zuidoostelijke expositie, een losse bodem van zand en klei en een perfecte afwatering. Een hypermoderne kelder zorgt ervoor dat de terroireigenschappen in de wijnen zo goed mogelijk naar voren komen. Drijvende kracht achter Villa Giada is wijnmaker Andrea Faccio. Hij gelooft er heilig in dat je met respect voor de natuur en het milieu betere wijnen maakt. Manè en Surì zijn hiervan het bewijs.

Klimaat/Terroir

Het klimaat is geclassificeerd als gematigd continentaal. De wijngaarden zijn gelegen ten oosten van de heuvels van Asti en Alba.

Vinificatie

De hand geplukte trossen weken na ontstelen een dag of tien in waarbij de gisting zijn aanvang neemt. Hierop volgt ook malolactische omzetting en een flesrijping van vijf maanden.

Druiven

Barbera

Alcoholpercentage

14%

Geur & Smaak

Een robijnrode wijn mooie aromatisch tonen van rijpe kersen, rode vruchten en kruiderijen. Van structuur is hij precies zoals bedoeld: gul, fluweelzacht, sappig, vlezig, rond en lekker mondvullend van afdronk.

Serveersuggestie

Heerlijk bij pastagerechten met vlees.

Weetje

De belangrijkste druif van Piemonte is nebbiolo, waarvan de beroemde Barolo en Barbaresco worden gemaakt. De meeste producenten zien de barbera als bijproduct. Zo niet Andrea Faccio, die zich heeft gespecialiseerd in de productie van barbera.

Onderscheidingen

Harold Hamersma: 8,5 (Vintage 2015)

Harod Hamersma: 8+ (Vintage 2016)

Andere consumenten kochten ook