Villa Giada - Barbera d‘Asti Surì - 0.75 - 2020
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Gratis verzending vanaf €79,-*
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.4/10
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
Meer informatie over de Villa Giada Barbera d'Asti Surì
Villa Giada ligt in het hart van de wijnstreek Piemonte, tussen de heuvels van Asti en Alba. De ruim 25 hectare wijngaarden liggen rond drie historische boerderijen. Cascina Ceirole in Canelli is met zeven hectare druivenstokken en een rijpingskelder het centrum van het wijnbedrijf. Hier begon eind achttiende eeuw de wijngeschiedenis van de familie Faccio. Cascina Dani in Agliano Terme is het hart van het productiegebied voor barbera en voor deze druif het beste terroir. De 14 hectare barbera van Villa Giada groeien op een ideale locatie met een zuidoostelijke expositie, een losse bodem van zand en klei en een perfecte afwatering. Een hypermoderne kelder zorgt ervoor dat de terroireigenschappen in de wijnen zo goed mogelijk naar voren komen. Drijvende kracht achter Villa Giada is wijnmaker Andrea Faccio. Hij gelooft er heilig in dat je met respect voor de natuur en het milieu betere wijnen maakt. Manè en Surì zijn hiervan het bewijs.
Klimaat/Terroir
Het klimaat is geclassificeerd als gematigd continentaal. De wijngaarden zijn gelegen ten oosten van de heuvels van Asti en Alba.
Vinificatie
De hand geplukte trossen weken na ontstelen een dag of tien in waarbij de gisting zijn aanvang neemt. Hierop volgt ook malolactische omzetting en een flesrijping van vijf maanden.
Druiven
Barbera
Alcoholpercentage
14%
Geur & Smaak
Een robijnrode wijn mooie aromatisch tonen van rijpe kersen, rode vruchten en kruiderijen. Van structuur is hij precies zoals bedoeld: gul, fluweelzacht, sappig, vlezig, rond en lekker mondvullend van afdronk.
Serveersuggestie
Heerlijk bij pastagerechten met vlees.
Weetje
De belangrijkste druif van Piemonte is nebbiolo, waarvan de beroemde Barolo en Barbaresco worden gemaakt. De meeste producenten zien de barbera als bijproduct. Zo niet Andrea Faccio, die zich heeft gespecialiseerd in de productie van barbera.
Onderscheidingen
Harold Hamersma: 8,5 (Vintage 2015)
Harod Hamersma: 8+ (Vintage 2016)