Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
10% korting op ALLE Nederlandse wijn. Bekijk kortingscode.
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
21,10
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Vignamato - Vi de Visciola 

Vignamato betekent ‘wijngaard van Amato’, de naam van de vader van eigenaar Maurizio Ceci. Het is ook een soort samenstelling van vigna en amato, grofweg vertaald als ‘geliefde wijngaard’. Vignamato is al vier generaties in handen van de familie Ceci. Umberto richtte het op, zijn zoon Amato bracht de eerste wijn op de lokale markt en onder leiding van Maurizo en zijn vrouw Serenella groeide het uit tot een toonbeeld voor de streek met excellente wijnen waarin traditie en innovatie op een perfecte manier verenigd zijn. Inmiddels zijn ook Maurizo en Serenella’s kinderen Alessandra, Andrea en Francesco actief in het wijnbedrijf. Mede dankzij hun verfrissende invloed en onbevangen visie blijft Vignamato zijn aanzien vergroten en zijn positie versterken. Vignamato bezit 27 hectare wijngaarden, waarvan 23 is beplant met verdicchio. In het overige deel van de wijngaarden vind je hoofdzakelijk montepulciano, sangiovese en ook wat cabernet sauvignon en merlot.

Klimaat/Terroir

Mild klimaat dat beïnvloed wordt door de Adriatische Zee. De bodem bevat voornamelijk klei.

Vinificatie

In suiker vergiste rijpe kersen worden in de oogsttijd aangevuld met de most van lokale blauwe druiven. Een tweede vergisting volgt en de 'wijn' rijpt aansluitend twee maanden voordat hij gebotteld wordt.

Geur & Smaak

Een bijzondere zoete rode wijn, met paarse schitteringen en een onmiskenbaar aroma van zure kersen en rijpe bramen.

Serveersuggestie

Een bijzondere combinatie met amarenakersijs of chocolade, maar ook inzetbaar bij harde kazen.

Weetje

Deze bijzondere bevanda aromatizzata is gebaseerd op een recept uit de 19e eeuw van opa Amato. Het mag officieel geen wijn heten, omdat wijn alleen gemaakt mag worden van vergist druivensap.

Andere consumenten kochten ook