Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
10% korting op ALLE Nederlandse wijn. Bekijk kortingscode.
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
13,20
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

Meer informatie over de Tenuta Sant'Antonio - Soave Fontana

Armando, Tiziano, Paolo en Massimo Castagnedi: vier broers met één gedeelde passie, namelijk de mooiste Valpolicella, Amarone en Soave maken in hun geboortestreek ten noordoosten van Verona. Met een gezonde dosis lef en een vooruitziende blik kocht het viertal in 1989 een domein in de heuvels van Monti Garbi. Daarmee werd hun droom werkelijkheid en legden ze de basis voor wat vandaag de dag geldt als een van de meest toonaangevende wijndomeinen in de regio. Met ruim honderd hectare wijngaarden in de kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei en een state-of-the-art wijnkelder maakt Tenuta Sant’Antonio Valpolicella, Amarone, Soave en Scaia, een serie moderne wijnen van lokale en internationale druiven. In de wijngaarden groeien corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon en de witte garganega, trebbiano di Soave en chardonnay.

Klimaat/Terroir

De zomers zijn warm, de winters relatief mild. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, kleileem en zand. De stokken zijn gemiddeld 20 jaar oud. In de vulkanische grond van het Colognola ai Colli-gebied groeien de druiven voor de Soave Fontana van Tenuta Sant'Antonio. De gemiddelde beplantingsdichtheid van 4000 tot 8000 stokken per hectare levert na sterke snoei en groene oogst niet meer op dan een kilo vruchtjes per plant, maar hun zuurbalans is dan uitstekend, evenals het suikergehalte en de aromaconcentratie van het vruchtvlees en de schillen. 

Vinificatie

Na handmatige oogst worden uitsluitend de hele druiven bij 8-9°C kortstondig geperst waarna bij 16°C de gisting plaatsvindt. Garganega is de belangrijkste variëteit in de Soave met 90%, aangevuld met gelijke delen trebbiano di Soave en chardonnay. De wijn blijft tot het erop volgende voorjaar gelagerd op z'n gistcellen zodat de mooiste aroma's behouden blijven. 

Druiven

Garganega, chardonnay & Trebbiano

Alcohol percentage

12,5%

Geur & Smaak

Deze Soave is intens geurig en fris met aroma’s van appel en peer. Juist door een beperkte opbrengst per hectare is de wijn niet dun en waterig maar vol en vettig met zelfs een klein botertje in de smaak.

Serveersuggestie

Te serveren als aperitief maar ook verrassend smakelijk bij salades, rijstgerechten, pasta en zoetwatervis.

Onderscheidingen
Harold Hamersma: 8,5 (Vintage 2016)

Andere consumenten kochten ook