Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
67,05
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Amarone della Valpolicella Campo Gigli

Deze traditionele Amarone is gemaakt van 70% corvinone en corvina, 20% rondinella aangevuld met wat croatina en oseleta afkomstig van 1 wijngaard: de Campo dei Gigli. Hier in de buurt van San Briccio is de grond zeer kalkrijk met sporen van vulkanische klei. Het perceel ligt op 300 meter boven zee en de beplantingsdichtheid per hectare ligt op 6000 stokken. De opbrengst wordt laag gehouden door kort te snoeien, groen te oogsten en door de trossen en ranken regelmatig uit te dunnen.

De rijpe druiven worden van eind september tot begin oktober voorzichtig geplukt. Vervolgens worden de vruchten gedurende 3 tot 4 maanden te drogen gelegd op matten in goed ventilerende schuurtjes. In januari begint na het persen het vinificatieproces met een 30 dagen durende inweking en gisting gevolg door 3 jaar opvoeding op nieuw Sloveens eiken en 12 maanden op fles.

Klimaat/Terroir

De zomers zijn warm, de winters relatief mild. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.

Vinificatie 

De rijpe druiven worden van eind september tot begin oktober voorzichtig geplukt. Vervolgens worden de vruchten gedurende 3 tot 4 maanden te drogen gelegd op matten in goed ventilerende schuurtjes. In januari begint na het persen het vinificatieproces met een 30 dagen durende inweking en gisting ontstaan door natuurlijke gisten, gevolgd door 3 jaar opvoeding op nieuw Sloveens eiken en 12 maanden op fles.

Geur & Smaak

De Campo dei Gigli is intens donker robijnrood. Hij geurt bovenmatig naar rijp donker fruit, naar diverse kruiden, drop en tabak. De tannines in de wijn zijn soepel, zoet en zacht, de stevige concentratie en ingehouden kracht voorspellen een lang en veelbelovend leven.

Serveersuggestie

Fantastisch bij klassieke wild- en vleesgerechten en harde kazen, of als meditatiewijn in goed gezelschap.

Decanter goud

De Amarone Campo dei Gigli 2011 van Tenuta Sant’Antonio stak tijdens de Decanter World Wine Awards 2016 met kop en schouders boven de concurrentie uit. En won daarmee een gouden medaile met maar liefts 95 decanter punten.Amarone goud in decanter

Andere consumenten kochten ook