Cookies

Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om deze te plaatsen. Meer informatie

Ja, ik geef toestemming
Categorieën
Klantenservice +31 (0) 85 301 62 90
https://www.bovino.nl/tenuta-san-guido-sassicaia-0-75-2014/a7426
Klantenservice: +31 (0) 85 401 62 90 Klanten geven ons een 9.4/10 Meer dan 2.500 kwaliteitswijnen
Zoek uw favoriete wijnen
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel

Tenuta San Guido

Tenuta San Guido - Sassicaia - 0,75 - 2014

Artikelnummer 190-001
KleurRood
LandItalië
Druifcabernet franc
 cabernet sauvignon
Jaar2014
179,95 Prijs per fles
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

Het bijzondere jaar van de Sassicaia 2014

Bodem: De bodem heeft verschillende morfologische kenmerken met een hoge incidentie van kalksteen gebieden die rijk zijn aan klei en stenen; zij liggen tussen de 100 en 400 meter boven zeeniveau gericht op zuid/zuidwest.

Klimaat: In Bolgheri was de oogst van 2014 anders dan in andere wijngebieden omdat er weinig neerslag was. De langzame rijping van de Cabernet druiven zorgde voor karakteristieke aroma's en smaken die in andere wijnjaren nooit werden bereikt. Het winterseizoen was vrij mild met frequente regenval, terwijl het voorjaar laat begon. De zomer was warm tot eind juli. In de maand augustus waren de temperaturen lager dan het seizoengemiddelde. De rijping werd dus langzaam en geleidelijk verwezenlijkt, zij het met vertraging. De nazomerse regen schaadden de druiven niet en werden gecontroleerd en verzorgd door de agronomen. Als gevolg van de trage rijping en het gunstige klimaat lijken de wijnen harmonieus te zijn met een matig alcoholgehalte, een stijl die de filosofie weerspiegelt van Tenuta San Guido.

Oogst: De handmatige oogst begon medio september met de druiven Cabernet Franc. Eind september volgde de Cabernet Sauvignon en de Castiglioncello di di Castiglioncello Bolgheri eind oktober. Bessen waren gezond, goede veraison, lage suiker en goede zuurgraad.

Na het zacht verpletteren en het onttakken van de druiven volgt de gisting in temperatuurgeregelde roestvrijstalen vaten (bij 30°-31°C). Het weken op de huiden duurde iets langer dan normaal, 11 tot 15 dagen voor zowel Cabernet Franc als Cabernet Sauvignon. Het secundaire fermentatie proces (Malolactische gisting) werd eind november afgerond.

Ouderdom: begin december 2014 begon de wijn te rijpen in Franse eikenhouten vaten voor gedurende 24 maanden tot de bottelfase en de daaropvolgende rijpingsperiode in fles.

Smaak: De wijn opent voorzichtig met subtiele aroma’s van kruiden en donker fruit. Dit Toscaanse prachtexemplaar heeft een indrukwekkende intensiteit en geweldige balans. De Sassicaia zorgt voor veel kracht maar tevens ook veel frisheid. Tenslotte heeft de wijn een zeer zachte en lange afdronk.

Appelatie: D. O. C. Bolgheri Sassicaia

Eerste vintage: 1968

Druivenmengsel: 85 % Cabernet Sauvignon 15 % Cabernet Franc.

Omschrijving

Het bijzondere jaar van de Sassicaia 2014

Bodem: De bodem heeft verschillende morfologische kenmerken met een hoge incidentie van kalksteen gebieden die rijk zijn aan klei en stenen; zij liggen tussen de 100 en 400 meter boven zeeniveau gericht op zuid/zuidwest.

Klimaat: In Bolgheri was de oogst van 2014 anders dan in andere wijngebieden omdat er weinig neerslag was. De langzame rijping van de Cabernet druiven zorgde voor karakteristieke aroma's en smaken die in andere wijnjaren nooit werden bereikt. Het winterseizoen was vrij mild met frequente regenval, terwijl het voorjaar laat begon. De zomer was warm tot eind juli. In de maand augustus waren de temperaturen lager dan het seizoengemiddelde. De rijping werd dus langzaam en geleidelijk verwezenlijkt, zij het met vertraging. De nazomerse regen schaadden de druiven niet en werden gecontroleerd en verzorgd door de agronomen. Als gevolg van de trage rijping en het gunstige klimaat lijken de wijnen harmonieus te zijn met een matig alcoholgehalte, een stijl die de filosofie weerspiegelt van Tenuta San Guido.

Oogst: De handmatige oogst begon medio september met de druiven Cabernet Franc. Eind september volgde de Cabernet Sauvignon en de Castiglioncello di di Castiglioncello Bolgheri eind oktober. Bessen waren gezond, goede veraison, lage suiker en goede zuurgraad.

Na het zacht verpletteren en het onttakken van de druiven volgt de gisting in temperatuurgeregelde roestvrijstalen vaten (bij 30°-31°C). Het weken op de huiden duurde iets langer dan normaal, 11 tot 15 dagen voor zowel Cabernet Franc als Cabernet Sauvignon. Het secundaire fermentatie proces (Malolactische gisting) werd eind november afgerond.

Ouderdom: begin december 2014 begon de wijn te rijpen in Franse eikenhouten vaten voor gedurende 24 maanden tot de bottelfase en de daaropvolgende rijpingsperiode in fles.

Smaak: De wijn opent voorzichtig met subtiele aroma’s van kruiden en donker fruit. Dit Toscaanse prachtexemplaar heeft een indrukwekkende intensiteit en geweldige balans. De Sassicaia zorgt voor veel kracht maar tevens ook veel frisheid. Tenslotte heeft de wijn een zeer zachte en lange afdronk.

Appelatie: D. O. C. Bolgheri Sassicaia

Eerste vintage: 1968

Druivenmengsel: 85 % Cabernet Sauvignon 15 % Cabernet Franc.

Bovino at your service
Gratis verzending vanaf €80,-*
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis*
45 dagen proefgarantie
Betalen met ideal Betalen met Paypal Betalen met mastercard Betalen met maestro Betalen met Bancontact Betalen met visa Betalen met Afterpay Verzenden via Post NL NIX18 Thuiswinkel Waarborg Trust Ecommerce Europe
Copyright Bovino © 2018 All rights reservedOver Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht