Taylor‘s - Select Ruby - 0.75 - n.m.
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Gratis verzending vanaf €79,-*
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.4/10
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
Meer informatie over de Taylor's - Select Ruby
Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Een onafhankelijk familiebedrijf, dat zich exclusief toelegt op de productie van port en wereldwijd beschouwd wordt als de benchmark voor vintage ports. Afkomstig van de steile Quintas Vargellas, Terra Feita en Junco, onderscheiden deze jaargangports zich zowel door hun elegantie en balans als door hun kracht en lange levensduur. Taylor’s beschikt ook over grote reserves houtgerijpte port, waaruit prachtige oude tawny’s gecreëerd worden, waaronder de legendarische Single Vintage Tawny uit 1863. Last but not least was Taylor’s de bedenker van de immer succesvolle Late Bottled Vintage en is het van die portstijl tot op de dag van vandaag de belangrijkste producent.
Klimaat/Terroir
Een landklimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en leisteen.
Vinificatie
De druiven ondergaan intensieve inweking en remontage. De vergisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol waarna drie jaar rijping op houten kuipen en vaten plaatsvindt.
Druiven
Touriga Francesa, Tinta Roriz en Touriga Nacional
Alcoholpercentage
20%
Geur & Smaak
Klassieke aroma’s van zwarte bes en braam. De smaak is vol en rond met rijpe tonen van eveneens donker fruit, een langdurige afdronk met een geconcentreerde zoetheid.
Serveersuggestie
Taylor’s Select is een ruby port die gemaakt is om direct van te kunnen genieten. Te serveren als aperitief en of bij rijpe blauwschimmelkazen. De Select Ruby heeft een langdurige afdronk met een aangenaam geconcentreerde zoetigheid.Dit maakt Taylor’s Select Ruby een prima aperitiefwijn die tevens geweldig combineert met rijpe blauwe schimmelkazen. De ideale serveertemperatuur ligt lager dan veelal gedacht wordt: nooit op kamertemperatuur maar tussen de 16 en 18°C.Een geopende fles bij voorkeur consumeren binnen een maand. De wijn is ongeopend enkele jaren houdbaar. Lang bewaren zorgt wel voor een lichte depotvorming waarbij decanteren dan is aan te raden.
Weetje
Taylor’s gebruikt voor het versterken van de wijn niet meer de (voorheen verplichte) graanalcohol, maar wijnalcohol van 77%