Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
10% korting op ALLE Nederlandse wijn. Bekijk kortingscode.
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
15,95
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

Meer informatie over de Stellenrust Barrelfermented Chardonnay

Stellenrust werd opgericht in 1928 en heeft sindsdien enkele van de meest voortreffelijke kwaliteitswijnen geproduceerd die de regio Stellenbosch uit Zuid-Afrika te bieden heeft. Stellenrust bezit ongeveer 400 ha (200 ha beplant) waarvan de helft zich uitstrekt over de Gouden Driehoek van Stellenbosch, internationaal erkend voor enkele van de beste rode wijngronden in Zuid-Afrika. De andere helft ligt hoog in de Bottelary Hills, bekend om het koele klimaat en de zeebries in de late namiddag die vanuit Kaapstad naar binnen waait om zowel uitstekende witte als rode wijnen te koesteren. Stellenrust is vandaag de dag een van de grootste wijndomeinen in familiebezit in Zuid-Afrika, die generaties van wijnbereidingsvaardigheden en de erfenis van hun motto: “waar excellentie en wijn maken samenkomen”, in elke fles naar voren brengt.

Klimaat & Terroir

Druiven voor deze wijn worden geoogst van onze hoogstgelegen wijngaarden in de Bottelary Hills. Interessant genoeg is hier ook het enige blok kalksteen van alle eigendommen te vinden.

Vinificatie

De druiven worden geplet en het sap laat tot 8 uur lang huidcontact toe zonder toevoeging van zwavel. Het sap wordt vervolgens naar vaten gebracht zonder de juiste bezinking en men laat het fermenteren met wilde gisten. De fermentatie kan tot 3 maanden duren en de wijn wordt vaak geroerd om de droesem op te heffen nadat de fermentatie is voltooid. De Chardonnay brengt in totaal 12 maanden door in Franse vaten (30% nieuw) op zijn droesem, waardoor de gistcellen de kans krijgen om autolyse te ondergaan om meer smaak en rijkdom aan de wijn vrij te geven.

Druiven

Chardonnay

Alcoholpercentage

14%

Geur & Smaak

De neus toont rijpe citrusvruchten met wat geroosterde amandel. De smaak is meer geconcentreerd met sterkere notensmaken, wat perziktonen, maar ook een aanhoudende minerale afdronk. Goed beoordeeld eiken behoudt het gehemelte van butterscotch en bevordert een pittige zuurgraad.

Serveersuggestie

Deze Chardonnay is een aanvulling op pittige Thaise grillgroenten of zelfs goed gerijpte kazen.

Andere consumenten kochten ook