Simonsig Estate - Tiara - 0.75L - 2019
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Gratis verzending vanaf €79,-*
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.4/10
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
Meer informatie over de Simonsig Estate - Tiara
Binnen het brede assortiment van Simonsig is er voor elke wijnliefhebber en voor elk budget wel een favoriet. De pioniersgeest van Frans Malan is al vele malen geroemd. Zo bracht hij in 1971 de eerste Vonkelwijn op de markt en was hij een van de eerste wijnboeren die experimenteerde met chardonnay en in moderne keldertechnieken investeerde. Ook had hij een voortrekkersrol in het eerherstel van de authentieke chenin blanc en was dit de eerste wijn die hij in 1968 zelf bottelde. Inmiddels staan zijn zoons François en Johan al jaren aan het roer en vormen zij de tiende generatie in deze rasechte wijnmaakfamilie. Ook hun kinderen zijn actief in het wijnbedrijf. Michael, Johans zoon, werkt sinds 2017 als rode wijnmaker en is al even enthousiast over het vak als zijn vader. Simonsig verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen en maakt daarvan zowel varietal-wijnen als intrigerende blends, zoals de rode Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een witte Rhône-blend.
Klimaat/Terroir
Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan ijzer, klei en mineralen.
Vinificatie
De handmatig geoogste druiven worden op traditionele wijze vergist. Vervolgens rijpt de wijn 18 maanden in 80% nieuwe vaten van Frans eikenhout en 20% gebruikte vaten.
Druiven
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Cabernet Franc & Malbec
Alcoholpercentage
13,5%
Geur & Smaak
Donkerrood, rijk en geconcentreerd met intense aroma's van rijpe rode kersen, frambozencompote, viooltjes en een hint van potloodslijpsel. De smaak is elegant en gebalanceerd met ronde tannines, ondersteund door perfect gedoseerd eikenhout.
Serveersuggestie
Heerlijk in combinatie met rund- of lamsvlees zoals een gegrilde entrecote of biefstuk, pork belly, kruidige lamsbout, tagliatelle met gebakken eendenborst, ravioli met paddenstoelen en oude (brokkel)kazen.