Simonsig Estate - Kaapse Vonkel Brut - 0.75L - 2022
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Gratis verzending vanaf €79,-*
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.4/10
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
Meer informatie over de Simonsig Estate - Kaapse Vonkel Brut
Binnen het brede assortiment van Simonsig is er voor elke wijnliefhebber en voor elk budget wel een favoriet. De pioniersgeest van Frans Malan is al vele malen geroemd. Zo bracht hij in 1971 de eerste Vonkelwijn op de markt en was hij een van de eerste wijnboeren die experimenteerde met chardonnay en in moderne keldertechnieken investeerde. Ook had hij een voortrekkersrol in het eerherstel van de authentieke Chenin Blanc en was dit de eerste wijn die hij in 1968 zelf bottelde. Inmiddels staan zijn zoons François en Johan al jaren aan het roer en vormen zij de tiende generatie in deze rasechte wijnmaakfamilie. Ook hun kinderen zijn actief in het wijnbedrijf. Michael, Johans zoon, werkt sinds 2017 als rode wijnmaker en is al even enthousiast over het vak als zijn vader. Simonsig verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen en maakt daarvan zowel varietal-wijnen als intrigerende blends, zoals de rode Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een witte Rhône-blend.
Klimaat & Terroir
Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan klei en mineralen.
Vinificatie
Alleen het pure sap (cuvée) wordt vergist op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. Een deel van de chardonnay vergist in gebruikte vaten van Frans eikenhout. De tweede vergisting duurt minimaal 20 maanden voordat de dégorgement plaatsvindt.
Druiven
Chardonnay, Pinot Meunier & Pinot Noir
Alcoholpercentage
12%
Geur & Smaak
Elegant, fris en floraal met aroma’s van witte perzik, verse appel en peer. De smaak is levendig en zacht met steenfruit, citrus, framboos, verfijnde zuren en een lange, droge afdronk.
Serveersuggestie
Serveer als aperitief, of juist na een uitgebreide maaltijd, bij lichte lunchgerechten, (gevulde) salades, sushi, verse oesters, paté of scrambled eggs. Ook lekker bij amandelcake en zelfs bij geroosterde eend.