Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
51,95
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Rudi Pichler Hochrain Smaragd Riesling

Wijnhuis Rudi Pichler is in een aantal jaren tijd gegroeid tot een fantastisch talent van Wachau. In 1997 nam Rudi het bedrijf van zijn vader over, waarnaar in 2004 de opening van zijn nieuwe wijnkelder volgde. Wijnfilosoof Rudi Pichler heeft geheel zijn eigen stijl ontwikkeld waarbij alles begint in de wijngaard. In totaal bezig hij 10,5 hectare wijngaarden welke over 54 verschillende percelen verdeeld zijn. 32% van de aanplantingen is Riesling en 65% is Grüner Veltiner. De overige 3 prodcent is zijn speeltuin met Roter Veltiner en Weisburgunder. Rudi gaat groener te werk dan menige bio-wijnboeren, maar hij wil zich niet geheel bio-oriënteren. Hij is van mening dat als iets echt nodig is, het gebruikt moet worden. Een van de filosofische uitspraken van Rudi: “Ik maak geen wijn, maar ik begeleid de druiven enkel richting de fles.”. Rudi maakt gebruik van natuurkurk en zweert hier dan ook bij vanwege zijn goede kwaliteit. In 2010 werd Rudi Pichler verkozen tot de beste wijnmaker van Oostenrijk.

Vinificatie

De druiven worden gekneusd en ontsteeld en vervolgens wordt er een schilinweking van ongeveer 30 dagen toegepast. Tijdens de inweking worden de druiven afgedekt onder CO₂ om oxidatie te voorkomen. Na de inweking worden de druiven zacht geperst. Het sap loopt in de inoxcuves eronder, waar het op natuurlijke wijze kan bezinken. Vervolgens wordt de wijn overgedragen naar een ander inoxvat waar de alcoholische gisting op een lage temperatuur start. De gisting verloopt traag en wanneer alle suiker zijn opgebruikt stopt de gisting op natuurlijke wijze. Voordat de wijnen in de fles gaan worden zij nog licht gefilterd waarnaar ze klaar zijn voor de verkoop.

Druiven

Riesling

Alcoholpercentage

13%

Andere consumenten kochten ook