Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
22,80
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Maison Les Alexandrins Nicolas Perrin - Crozes Hermitage Rouge

Maison Les Alexandrins is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen drie belangrijke wijnpersonages uit de noordelijke Rhône. De eerste is Nicolas Jaboulet, die de zesde generatie in een wijnmakersfamilie uit 1834 in Tain l’Hermitage vertegenwoordigt. De tweede is Guillaume Sorrel, zoon van Marc Sorrel van Domaine Sorrel in Hermitage. En tenslotte Alexandre Caso, een terroirspecialist van het noordelijke Rhône-gebied. De drie heren kwamen in 2012 bij elkaar om kennis uit te wisselen en gezamenlijk een perceel in CrozesHermitage te bewerken. Uiteindelijk resulteerde dit in de oprichting van Maison Les Alexandrins, de natuurlijke evolutie van het voormalige Maison Nicolas Perrin. De wijnen van Maison Les Alexandrins vormen een prachtige expressie van het werk dat op dit wijnhuis wordt gedaan. Maison Les Alexandrins heeft een modernere aanpak, een meer eigentijdse stijl een een gevarieerder palet van wijnen afkomstig van uitzonderlijke terroirs in de noordelijke Rhône.

Klimaat & Terroir

Een continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers. De bodems bestaan uit een dikke laag keien, bedekt met löss.

Vinificatie

Na de oogst worden de druiven koel ingeweekt en kan de vergisting beginnen. Dan volgt tien maanden houtrijping in eikenhouten vaten en aansluitend nog eens een half jaar in RVS.

Druiven

Syrah

Alcoholpercentage

13%

Geur & Smaak

Fris en geconcentreerd met aroma's van rood fruit, bosbessen, viooltjes, bramen, een pepertje en aangename tannines.

Serveersuggestie

Te serveren bij kruidige vleesgerechten en wild, op een temperatuur tussen 15-18°C.

Weetje

Crozes-Hermitage is met meer dan duizend hectare gecultiveerde wijngaarden de grootste appellatie (1937) van de noordelijke Rhône.

Andere consumenten kochten ook