Tenuta Sant‘Antonio - Amarone della Valpolicella Selezione - 0.75 - 2018
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Gratis verzending vanaf €79,-*
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.4/10
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
Meer informatie over de Tenuta Sant'Antonio - Amarone della Valpolicella Selezione
Armando, Tiziano, Paolo en Massimo Castagnedi: vier broers met één gedeelde passie, namelijk de mooiste Valpolicella, Amarone en Soave maken in hun geboortestreek ten noordoosten van Verona. Met een gezonde dosis lef en een vooruitziende blik kocht het viertal in 1989 een domein in de heuvels van Monti Garbi. Daarmee werd hun droom werkelijkheid en legden ze de basis voor wat vandaag de dag geldt als een van de meest toonaangevende wijndomeinen in de regio. Met ruim honderd hectare wijngaarden in de kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei en een state-of-the-art wijnkelder maakt Tenuta Sant’Antonio Valpolicella, Amarone, Soave en Scaia, een serie moderne wijnen van lokale en internationale druiven. In de wijngaarden groeien corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon en de witte garganega, trebbiano di Soave en chardonnay.
Klimaat/Terroir
De zomers zijn warm, de winters relatief mild. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.
Vinificatie
De druiventrossen worden drie maanden ingedroogd (appassimento). Dan worden ze geperst en ondergaan ze een vergisting van 25 dagen. De wijn rijpt daarna 24 maanden in eikenhouten vaten van 500 liter, waarna een flesrijping volgt van een half jaar.
Druiven
Corvina, corvinone, rondinella, croatina & oseleta
Alcoholpercentage
15%
Geur & Smaak
Diepe, donkerrode wijn met intense aroma’s van rijp rood en donker fruit, laurier, verse groene kruiden en specerijen zoals zwarte peper. De smaak is vol met zijdezachte tannines.
Serveersuggestie
Heerlijk bij rijke vleesgerechten met bijvoorbeeld truffel of een saus van port. Ook perfect bij wild, pittige harde kazen en donkere chocolade. Amarone is ook een bijzondere metgezel bij chocolade of geroosterde kastanjes