https://www.bovino.nl/landen/_381_w_454__NL
Klantenservice: 085 401 62 90 Klantenbeoordeling: 9.3/10
Meer dan 1.500 kwaliteitswijnen..!
Zoeken naar...
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Winkelmandje
Proefgarantie
Kwaliteitswijnen
Snelle Levertijden
Achteraf betalen
Geklimatiseerde opslag

Alle wijnlanden

Over de hele wereld worden wijnen geproduceerd. Iedere wijnregio heeft een eigen klimaat en een eigen manier van wijn produceren. De wereld van de wijn is continu in beweging en nieuwe wijnen worden geregeld geïntroduceerd. We vertellen je meer over de meest populaire wijnlanden. Hierbij gaat het om zowel klassieke wijnlanden als om de landen die nieuw zijn in de wereld van goede wijnen.

Argentinie

Argentinie

argentinie
Australie

Australie

australie
Bulgarije

Bulgarije

bulgarije
Chili

Chili

chili
Duitsland

Duitsland

duitsland
Frankrijk

Frankrijk

frankrijk
Griekenland

Griekenland

griekenland
Italië

Italië

itali
Kroatië

Kroatië

kroati
Luxemburg

Luxemburg

luxemburg
Nederland

Nederland

nederland
Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

nieuwzeeland
Oostenrijk

Oostenrijk

oostenrijk
Portugal

Portugal

portugal
Spanje

Spanje

spanje
Uruguay

Uruguay

uruguay
Verenigde Staten

Verenigde Staten

verenigde staten
Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

zuidafrika

 

Frankrijk

Natuurlijk kennen wij Frankrijk als het meest uitgelezen wijnland ter wereld. De wijnen van de hoogste kwaliteit komen al eeuwenlang uit dit bourgondische land, met oog voor de beste wijnen. Nog steeds brengt Frankrijk verschillende wijnen van de hoogste kwaliteit voort. Dat is dan ook de reden waarom zoveel wijnmakers Frankrijk als het grote voorbeeld zien wat betreft het produceren van wijn. Jaarlijks is Frankrijk verantwoordelijk voor het op de markt brengen van maar liefst ruim 7 miljard flessen wijn.

Meer over Franse wijnen

Spanje

Velen van ons weten niet dat Spanje de meeste wijngaarden ter wereld heeft. In Spanje zijn er zeer veel verschillende soorten klimaten. Zo is het in het noordwesten gematigd warm en valt er veel regen en is het in het zuiden erg warm en droog. Dit verschil in klimaten maakt het mogelijk om veel verschillende soorten druiven te telen. Spanje biedt daarom een rijk aanbod aan soorten wijnen en iedere wijn heeft zijn eigen typische kenmerken en smaak.

Meer over Spaanse wijnen

Chili

Een van de meest populaire wijnlanden van de Nieuwe Wereld is het uitgestrekte Zuid-Amerikaanse Chili. In de laatste jaren is de wijnbouw in Chili sterk gemoderniseerd. Het land heeft een zeer geschikt klimaat voor de wijnbouw en het gebruik van de beste technologieën levert zeer goede en fruitige kwaliteitswijnen op, die zowel in het binnen- en buitenland geliefd zijn.

Meer over Chileense wijnen

Argentinië

Argentinië is tegenwoordig de grootste wijnproducent van Zuid-Amerika. Het Argentijnse klimaat is bijzonder geschikt voor wijnbouw. De innovatieve Argentijnse wijnmakers weten het beste uit de lokale druiven te halen en maken zeer goede wijnen die internationaal geroemd worden. Dit is dan ook de reden waarom Argentinië op de 5e plaats de lijst de grootste wijnproducerende landen ter wereld staat.

Meer over Argentijnse wijnen

Italië

Het populaire wijnland Italië maakt wijnen met een heel specifiek eigen karakter. In dit land varieert het klimaat enorm van het zuiden naar het noorden. De Italiaanse wijngaarden staan vol met honderden verschillende inheemse druivensoorten. Italië is dan ook beroemd om de beste bewaarwijnen zoals de Barolo en Brunello di Montalcino. In het zuiden van dit land worden tegenwoordig nieuwe en interessante wijnen geproduceerd en geïntroduceerd op de internationale markt.

Meer over Italiaanse wijnen

Bovino at your service.. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis Gratis verzending boven de €80,-* Proefgarantie Gratis retouneren
Over Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Bovino B.V. | Tel. 085 401 62 90 | info@bovino.nl | Kwaliteitswijnen sinds 1967