Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
10% korting op ALLE Nederlandse wijn. Bekijk kortingscode.
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
15,90
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

Meer informatie over de La Tordera - Valdobbiadene Prosecco Superiore Spumante Extra Dry Serrai

In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende Prosecco’s: de populaire Frizzante en verschillende soorten Spumante. La Tordera streeft ernaar om Prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De wijngaarden liggen dicht bij de kelder. Hierdoor kunnen de druiven vrijwel direct na de oogst worden geperst en is toevoeging van sulfiet niet nodig. Het resultaat: pure, frisse mousserende wijnen.

Klimaat & Terroir

Een mild klimaat. De druiven groeien op de flanken van de heuvels rond Vidor. De bodem is heterogeen met verschillende soorten kiezels.

Vinificatie

Na de vergisting van de druiven tot stille wijn volgt de tweede vergisting van vier weken in afgesloten tanks waarbij de mousse ontstaat.

Druiven

Glera, Bianchetta, Perera en Verdiso

Alcoholpercentage

11,5%

Geur & Smaak

Strogele wijn met groene reflecties en een fijne mousse. De geur is fruitig en floraal met peer en lelie en de smaak is fris en fruitig met een mooie balans tussen zoet fruit en zuren.

Serveersuggestie

Serveer op 8 °C in een wittewijnglas bij risotto met schaal- en schelpdieren en groene asperges, coquilles omwikkeld met rauwe ham uit de oven of krokant gebakken pancetta met pruimen.

Andere consumenten kochten ook