Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
11,90
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Joan Sardà - Xarel-lo

Joan Sardà is een kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marca, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona. Masia Olivella is de naam van het familiedomein waar al sinds de zeventiende eeuw wijn gemaakt wordt. De wijngeschiedenis van de familie Sardà gaat terug tot 1927 toen druivenboer Tomàs Sardà Comellas zelf wijn ging maken. Na een succesvol oogstjaar besloot hij de overtollige wijn te verkopen in het nabijgelegen Barcelona. Dankzij het zakelijk inzicht van Tomàs werd de basis voor het familiebedrijf gelegd en breidden de volgende generaties zijn traditie verder uit. Tegenwoordig is Joan Sardà een van de meest gerespecteerde wijnbedrijven in de streek. Het wijnhuis is uiteraard gespecialiseerd in Cava, maar ook in stille wijnen van Xarel-Lo, Chardonnay en Cabernet Sauvignon. Joan Sardà werkt volledig biologisch.

Klimaat & Terroir

Een Mediterraan klimaat. De bodem bestaat uit voornamelijk leem en klei.

Vinificatie

Na de vergisting op lage temperatuur in RVS tanks rijpt de wijn nog een of twee maanden op de gistcellen.

Druiven

Xarel-lo

Alcoholpercentage

11.5%

Geur & Smaak

Bleekgele wijn met groene reflecties. Intens fruitig en aromatisch met fruitige tonen van appel, peer, perzik en abrikoos en na enige tijd ook florale tonen. De smaak is elegant, fris en zacht met een lange afdronk.

Serveersuggestie

Lekker bij blauwe kazen, schaal- en schelpdieren, gegrilde vis en verse pasta.

Weetje

Xarel-lo is de belangrijkste druif van Penedès en hoofdbestanddeel van de vele cava’s. Hij heeft zich goed aangepast aan de bodem en de vele microklimaatjes en zorgt in de wijnen voor fruitigheid.

Andere consumenten kochten ook