https://www.bovino.nl/hoe-voorkom-je-blauwe-tanden-door-rode-wijn/_382_n__29_NL_86
Klantenservice: 085 401 62 90 Klantenbeoordeling: 9.3/10
Meer dan 1.500 kwaliteitswijnen..!
Zoeken naar...
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Proefgarantie
Kwaliteitswijnen
Snelle Levertijden
Achteraf betalen
Geklimatiseerde opslag

Wijn Blog


Lees meer over:

 

Nieuws

 

Weetjes

 

Onderscheidingen

 


Paul Janssen
30 november 2016
in
Nieuws
i-love-food-wine
Recent schreef I Love Food & Wine verschillende recensies over enkele toppers van onze online wijnwinkel.
Paul Janssen
25 juli 2016
in
Nieuws
hoe-voorkom-je-blauwe-tanden-door-rode-wijn
Deze vijf tips helpen u de rode vlekken op uw tanden sneller te voorkomen

Hoe voorkom je blauwe tanden door rode wijn?

Rode wijn is een smakelijke combinatie van natuurlijke kleurstoffen, zuren en tannine. Deze drie ingrediënten zorgen ook voor donkere vlekken op uw tanden na het drinken van rode wijn. Na een marathon rode wijn te hebben gedronken, kom je er meestal achter dat je glimlach een blauwe schijn heeft gekregen. Om dit in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen hebben wij vijf tips voor je waarvoor uw witte gebit en familiefoto’s dankbaar voor zullen zijn.

De ‘rodewijntanden’ zijn meestal op het moment van drinken een uiting van speeksel dat verkleurd is. Maar ook op de lange termijn kan rode wijn een invloed hebben op de kleur van je tanden. Bijvoorbeeld hebben zo de zuren in de wijn een degelijk effect op het glazuur van je tanden. Daarom is het dan ook niet aan te raden om meteen na het drinken van wijn je tanden te poetsen. Dit geldt eigenlijk ook voor witte wijnen. Maar bij deze wijnen heb je natuurlijk niet snel last van verkleuring van de tanden. Het is altijd een goed idee om wat water te nemen na het drinken van wijn. Zo zuiver je je tanden van ongewenste zuren en dus ook verkleuring op lange termijn.


rode tanden na de wijn

Deze vijf tips helpen u de rode vlekken op uw tanden sneller te voorkomen


1. Drink bruisend water

Laat je mond niet uitdrogen. Speeksel is de bodyguard van uw tanden en zal voor de paarse kogels springen. Hoe meer speeksel, hoe beter. Voornamelijk als het tijd is voor die gezellige groepsfoto, is het een goed idee om wat bruisend water te drinken. Het water spoelt het paarse speeksel van uw tanden. Water is geen wondermiddel om rode vlekken te verwijderen, maar het helpt enorm. Het koolzuur in het water zal je tanden licht schrobben voordat het speeksel zich om kan zetten in een vlek. 


2. Sla witte wijn over

Voorkom het drinken van witte wijn voordat je rode wijn gaat drinken. Wanneer je namelijk een zure witte wijn drinkt, creëer je als het ware een primer voor het aanbrengen van een rode laag. Hoe zuurder de witte wijn, hoe meer schade de rode wijn later kan aanbrengen. Wanneer het tandglazuur dus aangetast is, krijgt de rode wijn meer kans om zich om te zetten in vlekken.


3. Poets je tanden van te voren

Zorg er voor dat je tanden helemaal schoon zijn voordat je wijn gaat drinken. Liefst een uur van te voren zodat je de smaak van de tandenpasta natuurlijk niet mee neemt tijdens het drinken. Ook moet je extra uitkijken met bleekstrips. Doordat deze bleekmethode het glazuur van je tanden beschadigd, kun je sneller last krijgen van rode tanden. Hoe vaker dus je tanden bleekt, hoe sneller je last kan krijgen van een verkleurd gebit.


4. Eet vezelrijk

Wanneer je vezelrijk eet tijdens het drinken van rode wijn, kauw je je rode vlekken weg. De vezel werkt namelijk als een lichte scrub en verwijderd zo de rode laag. Wanneer u vezelrijk voedsel met water combineert, krijgt u een maximaal effect.


5. Eet meer proteïnen

Proteïnen hebben veel invloed op het calciumgehalte in uw tanden. Het helpt bij de opbouw ervan. Heb je al eens gemerkt dat je tanden veel sneller rood worden wanneer je niet eet tijdens het drinken? Wanneer je bijvoorbeeld een oude kaas eet met veel proteïne zijn deze over het algemeen gezonder voor je tanden dan jonge en zachte kazen. Een harde kaas zorgt natuurlijk ook voor een gepoleerd effect, waardoor kleurstoffen zich moeilijker kunnen nestelen op het oppervlak van uw tanden. Zie het als een wax voor je tanden. Een lekkere wax dan.


Heb jij zelf nog tips die jij iedere gelegenheid met rode wijn hanteert? Laat het ons weten.

 

 

Paul Janssen
29 oktober 2015
in
Nieuws
prosecco-populairder-dan-champagne
Champagne, zo 2014.. Prosecco neemt toe in populariteit.
Paul Janssen
23 september 2015
in
Nieuws
outstanding-viu-manent-chardonnay-gran-reserva
Viu Manent Chardonnay Gran Reserva ook onderscheiden met OUTSTANDING! Beste witte wijn uit Zuid-Amerika.
Paul Janssen
19 september 2015
in
Nieuws
baron-de-ley-reserva-2010-wijn-van-de-maand
Wijn van de maand! Baron de Ley reserva 2010 DECANTERPUNTEN 95/100
Paul Janssen
28 juli 2015
in
Nieuws
top-4-vivino
Heeft u de top 4 beste wijnen (onder €15) van Vivino al gezien?
Paul Janssen
6 juli 2015
in
Nieuws
haha-sauvignon-blanc-beste-wijn-onder-de-15-euro
Hãhã Sauvignon Blanc beste wijn onder de €15 euro
Paul Janssen
22 mei 2015
in
Nieuws
responsive-website
Responsive website!. Onze website schaalt nu automatisch mee met de afmetingen van het scherm.
Paul Janssen
31 maart 2015
in
Nieuws
nieuwe-sedosa-s
Naast onze populaire rode en witte van Sedosa produceert Bodegaz Trenza nu ook een Rosé, organische en een houtgelagerde wijn.
Paul Janssen
29 januari 2015
in
Nieuws
baron-de-ley-club-privado
Tot 6 februari 17% korting op de Club privado!
Paul Janssen
20 oktober 2014
in
Nieuws
losada-vinos-de-finca-scoort-met-vijf-mencia-wijnen
Een vijftal Mencía-wijnen van Losada Vinos de Finca uit het Noord-Spaanse Bierzo heeft hoge scores behaald in Stephen Tanzer`s International Wine Cellar!
Paul Janssen
10 oktober 2014
in
Nieuws
simonsig-kleurt-goud
De Chenin Blanc en de Tiara van Simonsig is bekroond met goud.
Paul Janssen
10 oktober 2014
in
Nieuws
crozes-hermitage-92-punten-in-wine-spectator
De Crozes-Hermitage van Maison Nicolas Perrin heeft een score van 92 punten behaald in Wine Spectator.
Paul Janssen
10 oktober 2014
in
Nieuws
morgenster-white-2013-met-vijf-sterren-in-zuid-afrika-s-top-3
De Morgenster White 2013 heeft tijdens de jaarlijkse RisCura White Hot Awards in Zuid-Afrika vijf sterren én een plaats in de top 3 verworven in de categorie Sauvignon-Sémillon blends.
Bovino at your service.. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis Gratis verzending boven de €80,-* Proefgarantie Gratis retouneren
Over Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Bovino B.V. | Getelberg 34 | 6121 XR Born | Tel. 085 401 62 90 | info@bovino.nl | Kwaliteitswijnen sinds 1967