Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
37,10
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Gattinger Grüner Veltliner Smaragd

Vader Adolf was jarenlang keldermeester bij het toen leidende domein Josef Jamek, maar had ook zelf wijngaarden. Zoon Andreas is het bedrijf gaan ontwikkelen, zowel op het gebied van kwaliteit en wijngaardareaal als op het gebied van uitstraling. Er zijn maar weinig wijnbedrijven die zo hygiënisch werken als Gattinger! Andreas Gattinger is een perfectionist en zeer leergierig. Andere gezaghebbende wijnbouwers voorspelden dat hij binnen enkele jaren ‘één van de grote jongens’ van de Oostenrijkse wijnbouw zou worden en die voorspelling is uitgekomen. De wijnen zijn mineraal, complex, zeer precies en op terroir gericht. De Smaragd wijnen zijn bovendien ‘rijk’ van smaak. De flessen zijn voorzien met schroefdop en hebben een moderne uitstraling. Enig nadeel: er is maar weinig beschikbaar van al dit lekkers!

Klimaat & Terroir 

Op de prachtige steile hellingen van de Donau in de Wachau, een uur rijden ten noord-westen van Wenen, ligt Weissenkirchen waar Weingut Gattinger is gevestigd.

Druiven 

Grüner Veltliner 

Geur & Smaak

Lichtgeel tot gelig. In de geur citrustonen maar ook rijper fruit (kweepeer, abrikoos, sommige jaren zelfs banaan), de typische witte peper en ‘warme’ mineraliteit. In de mond een zachte, romige aanzet en enorme kracht maar de prachtige zuren en de bijna rechtlijnige mineraliteit houden de wijnen spannend en elegant en geven voldoende weerwoord tegen de alcohol. Enorme afdronk met stevige mineralen.

Alcoholpercentage

13.5%

Serveersuggestie 

Serveren op 10 tot 12 graden 

Andere consumenten kochten ook