Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
19,30
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

Meer informatie over de Domaine Thibault - Pouilly Fumé

De familie Dezat is één van de oudste wijnbouwfamilies van de Sancerre-streek die al sinds 1550 wijn verbouwen. Heden ten dage wordt Domaine Thibault geleid door Firmin Dezat. Firmin Dezat volgt zijn vader André Dezat op, een leidende figuur in de ontwikkeling en promotie van Sancerre-wijnen sinds 1948. In de loop der jaren kocht André er telkens lapjes land bij en groeide het familiebedrijf uit tot een wijndomein met drieëntwintig hectare in Pouilly Fumé, Sancerre en Menetou-Salon. Van die drieëntwintig hectare liggen er acht in Pouilly-Fumé. De wijngaarden zijn naast sauvignon blanc ook beplant met fumé blanc. De bodem van Pouilly-Fumé, bestaand uit kimmeridge mergel, harde kalksteen en vuursteen, zorgt voor die unieke, kenmerkende mineraliteit in de wijnen. Ieder jaar weer weet Domaine Thibault opnieuw de aandacht te trekken van liefhebbers van de betere Pouilly-Fumé.

Klimaat/Terroir

In Pouilly-Fumé heerst een koel klimaat met een matige zonnewarmte. De bodems bestaan uit kalksteen (Caillottes) en mergel (Terre Blanche).

Vinificatie

Na de thermo-gereguleerde vinificatie van de streng geselecteerde druiven gaat de wijn op roestvrij staal om z'n frisse structuur lang vast te kunnen houden.

Druiven

Sauvignon Blanc

Alcoholpercentage

13%

Geur & Smaak

Een wijn met fonkelend lichte strogele kleur en een stuivend bouquet met de kenmerkende geuren van citrusfruit en groene appel.

Serveersuggestie

Als aperitief of aan tafel bij vis, schelp- en schaaldiergerechten.

Andere consumenten kochten ook