Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
72,75
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Domaines Ott - Château Romassan Rouge

Het gerenommeerde wijnhuis Domaines Ott is in 1896 door landbouwkundig ingenieur Marcel Ott opgericht. Domaines Ott bestaat uit drie verschillende wijnhuizen, te weten Domaine Château de Selle, Domaine Clos Mireille en Domaine Château Romassan. Deze drie 'Domaines Ott' brengen kwalitatief hoogstaande wijnen voort. Vanaf 2009 leiden Christian en Jean-François Ott het huis.

Het eerste domein, Château de Selle, is het voormalige verblijf van de graven van de Provence. De unieke Château de Selle Coeur de Grain is een fantastische wijn die uitblinkt door haar zeer fijne aroma's. Deze rosé is niet alleen verkozen tot de beste rosé van Nederland, maar ook tot de beste rosé ter wereld. Clos Mireille is het tweede domein van Ott. De Sémillon en Rolle druiven gedijen hier optimaal en geven de elegante Blanc de Blancs een aroma's van amandelen, meloen, honing en bloemen. Het derde domein is het in Bandol gesitueerde Château Romassan. Hier groeien de Mourvèdre, Cinsault, Grenache en Syrah druiven die gebruikt worden voor de productie van de gedistingeerde en rijke Château Romassan Rouge.

Druiven

Grenache Noir

Alcoholpercentage

14%

Geur & Smaak

Diep robijnrode kleur en een neus vol met zwarte bessen, kersen, licht kruidig en laurier. In de mond rijke tannines, specerijen en rood fruit. Ferme afdronk.

Serveersuggestie

Een goede combinatie met rundvlees, lamsvlees, gerechten met (bos)paddestoelen of truffels, zwarte bessen en/of zachte kazen. 

Vinificatie

Oogst augustus: (meestal) 100 dagen ofwel vier manen na de bloeitijd. De druiven worden met de hand geplukt en verzameld in kratten van 30 kilo. Hierna vindt er een tweede selectie plaats gevold door een voorzichtige persing, fermentatie gevolgd door een voorzichtige malcoholische fermentatie in thermo-regulerende vaten en rijping in foudres gedurende 18 tot 20 maanden.

Op zoek naar andere producten van Domaines Ott?

Op de wijnhuispagina van Domaines Ott vindt u alle producten die Bovino aanbiedt. 

Andere consumenten kochten ook