Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
10% korting op ALLE Nederlandse wijn. Bekijk kortingscode.
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
39,75
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Domaine Prieur-Brunet Santenay Rouge

Het verhaal van Domaine Prieur-Brunet begon in 1804 toen de broers Claude en Jean Prieur zich in Santenay vestigden. Door een huwelijk tussen nazaat Guy Prieur en Elizabeth Brunet in het midden van de twintigste eeuw, veranderde de naam in Domaine Prieur-Brunet. Domaine Prieur-Brunet omvat 18 hectare wijngaarden in de Côte de Beaune, voornamelijk in Santenay. Prieur-Brunet bezit daarnaast ook wijngaarden in Meursault, Volnay, Chassagne-Montrachet, Pommard en Beaune. Domaine Prieur-Brunet werd in 2017 overgenomen door Maison Louis Jadot en daarmee voegt hij eersteklas terroirs toe aan zijn portefeuille. Een proces van herbeplanting en verjonging van deze wijngaarden is nu aan de gang en zal nog vele jaren duren. Toch zijn er inmiddels vier wijnen geïntroduceerd die worden geoogst en gevinifieerd door het team van Louis Jadot. Deze wijnen weerspiegelen de klassieke en ingetogen kelderbenadering die de wijnen van Domaine Prieur-Brunet kenmerkt.

Klimaat & Terroir

Een blend van diverse wijngaarden uit Santenay-le-Haut en het lagere deel.

Vinificatie

De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig gesorteerd en ontsteelt. Inweking van de druiven vindt plaats in open houten of rvs vaten voor 3-4 weken. De wijn rijpt ongeveer 18 maanden op eikenhouten vaten waarvan één derde deel nieuw eiken.

Druiven

Pinot Noir

Alcoholpercentage

13%

Geur & Smaak

Robuuste, aardse wijn met aroma’s van rode kersen en kruiden.

Serveersuggestie

Goed te combineren met kalfsvlees, steak tartaar, kalfslever of harde kazen.

Andere consumenten kochten ook